Minneord 2010-2019

Takk for all musikken – Hvil i fred, alle sammen!

Vi har lagt bak oss et helt tiår med musikk, og mens nye helter og heltinner kommer til, faller dessverre andre fra. Som i livet generelt.
 

I perioden 2010-2019 mistet vi noen tunge legender, kultfigurer – internasjonale, nasjonale og lokale musikere som på ulikt vis har beriket livene våre, både med sin tilstedeværelse og sine musikalske bidrag.

Feedback har skrevet minneord/nekrologer til flere av dem, men siden Feedback først ble startet opp høsten 2015, er det flere vi ikke har skrevet om, sånn i anledning aktualiteten rundt dødsfallet.

Disse har vi skrevet om, og der er det selvsagt lagt link til minneordene inn i navnene:

Lemmy

Mark Hollis

Terje Nilsen

Tony Cohen (produsent)

Martin Eric Ain

Roky Erickson

Fred Cole (Dead Moon, Pierced Arrows, The Lollipop Shoppe, The Ratz m.m.), Andrew Loomis (Dead Moon)

Prince

XXXTentacion

Kim Larsen

Robert Dahlqvist

Tom Petty

Walter Becker

Malcolm Young (AC/DC)

Henry Johnsen & Morten Høyning

Christian Hollingsæter

Sverre Kjelsberg

Jan Arvid Johansen

Så vil vi gjerne takke hele denne gjengen.

Nick Knox (The Cramps), Per Eirik Johansen, David Bowie, Jackie Leven, Geir Strand, Clarence Clemons, Merle Haggard, Anne Grete Preus, David Berman (Silver Jews, Purple Mountains) Calvin Russell, Edward «Fast Eddie» Clarke, Phil Taylor, Chris Cornell, Jay Reatard, Jon Lord (The Artwoods, Deep Purple), Andre Williams,  Alex Chilton (Big Star og The Box Tops), Lou Reed, Sharon Jones, Peter Steele (Type O Negative), Charles Bradley, Aretha Franklin, Pete Shelley (The Buzzcocks), Solomon Burke, Leon Russell, Captain Beefheart, Mick Karn (Japan), Glenn Frey, Gary Moore, Cedel Davis, Tommy Ramone, Amy Winehouse, Whitney Houston, Keith Flint (Prodigy), Mark E. Smith (The Fall), Dennis Edwards (The Temptations), Alan Vega (Suicide), Leonard Cohen, Fats Domino, Sean Bonniwell (The Music Machine), George Young (The Easybeats), Michael Davis, Dick Dale, Sir George Martin, Grant Hart, Adam Yauch (Beastie Boys), Ginger Baker (Cream), Tommy Keene, Doc Watson, Scotty Moore, Reg Presley (The Troggs), Otis Rush, Jason Molina, Spencer P. Jones (The Beasts Of Bourbon, The Johnnys, Paul Kelly m.fl.), Brian Hooper (The Beasts Of Bourbon, Kim Salmon and the Surrealists, Rowland S. Howard, Penny Ikinger, Spencer P. Jones, Nick Cave & the Bad Seeds m.fl.), George Jones, Levon Helm (The Band), Marie Fredriksson (Roxette), Ray Manzarek (The Doors), Jeff Hanneman (Slayer), Bobby Bland, T-Model Ford, Dick Dodd (The Standells), Pete Seeger, Tine Valand (Somebodys Darling), Scott Asheton (The Stooges), Dave Brockie (Gwar), Johnny Winter, Joe Cocker, Percy Sledge, Dr. John, Guy Clark, Bobby Vee, Chuck Berry, David Peel, J. Geils, Dave Rosser (The Afghan Whigs og The Twilight Singers), Holger Czukay (Can), Jaki Liebezeit (Can), Chuck Mosley (Faith No More), Roy Loney (Flamin’ Groovies), Conway Savage (The Bad Seeds) Dave Cloud, Sleepy LaBeef og mange, mange flere.

Beklager på vegne av de jeg eventuelt har glemt, for det er selvsagt helt umulig å huske, enn si få med seg, alle.

Rest in peace – og takk for musikken, alle og enhver.