Her er en guide til lørdagens Winterland-artister

Her får du en liten innføring i hvilke artister som spiller på Winterland lørdag kveld, og hva – eller hvem – du bør være obs på.
SPILLER PÅ WINTERLAND LØRDAG: Lars Vaular, Alan Walker og Moyka: FOTO: Promo 

SPILLER PÅ WINTERLAND LØRDAG: Lars Vaular, Alan Walker og Moyka: FOTO: Promo 

Festivalens andre og siste dag har fem ulike artister/grupper på programmet. I tillegg er alle unntatt én norsk.

Der hvor det fredag er en litt større sjangermiks, beveger lørdagens program seg i større grad over i det elektroniske, med Alan Walker som den store finalen og selve trekkplasteret.

Bortsett fra ham og Vaular, er de fleste andre på programmet forholdsvis ukjente. Derfor kan det trolig være nyttig med en aldri så liten oversikt:

19.30 – Raw Cuts

Raw Cuts Foto: Promo 

Raw Cuts Foto: Promo 

I likhet med fredagen starter også denne kvelden med tre lokale alibier i form av DJ-kollektivet Raw Cuts, som ble booket inn etter at DJ Ra-Shidi måtte kansellere.

Trioen, skal ifølge nettsiden til festivalen spille «undergrunnsrytmer med en blanding av disko, house og funk».

Bak Raw Cuts finner man Third Attempt, som er Torje Fagertun Spilde, LP Martin som er Martin Solli samt Blue Charm som er DJ-navnet til Simon Viken Johansen.

Samtlige er bosatt i Tromsø og har både sammen og hver for seg spilt flere DJ-sett på ulike utesteder i byen, blant annet Storgata Camping og Verdensteatret.

Sjekk ut låten: «Be Yourself» med Third Attempt

Vær obs på: Rune Lindbæk som første del av settet står og roper «æ vil være lamme», uten respons. Før han deretter truer med søksmål, samtidig som han skriver «æ skreiv den låten» og går til frontalangrep på ordfører Gunnar Wilhelmsen slagord «Alle lamme alle», som han mener er humbug.

20.25 – Moyka

Moyka Foto: Promo 
    
      (Foto: PPPHOTO1)

Moyka Foto: Promo  Foto: PPPHOTO1

Endelig en norsk, kvinnelig artist som ikke tar i bruk fornavnet som artistnavn. Hun har nemlig tatt det kreative grepet å kalle seg for Moyka istedenfor.

Bak navnet Moyka finner du Monika Engeseth. En 22 år gammel produsent og singer-songwriter fra Hallingdal. Hun har i løpet av kort tid blitt en aldri så liten P3-yngling med sin kule og raspede stemme, kombinert med fengende rytmer.

Musikalsk kan hun minne litt om det lydbildet Röyksopp skaper i samarbeid med Susanne Sundfør, og blander du så inn litt Aurora og Robyn skjønner du hvor musikklandet til Monika, ehhh … Moyka ligger.

Sjekk ut låten: «Ride» og hennes utrolig kule coverversjon av «This Life» med Vampire Weekend, som hun fremførte på p3-programmet «Christine».

Vær obs på: Alan Walker som har anonymisert seg selv ved å gjemme munnbindet sitt backstage (siden det er munnbind-mangel i Tromsø er han livredd for at noen skal stjele det) og som desperat forsøker å overtale Moyka til å synge under hans konsert. Julie Bergan rakk nemlig ikke flyet.

21.10 Coone (Be)

Coone Foto: Promo 

Coone Foto: Promo 

Nok en eksportvare fra Belgia på programmet her altså. Aldri før har tromsøfolk hørt så mye belgisk musikk på en og samme helg. Coone, eller Koen Bauweraerts som han egentlig heter, er eneste utenlandske artist på lørdagsprogrammet, og skal spille hard partymusikk til festivalens publikum.

Han har også tidligere samarbeidet med fredagens belgiske artister Dimitri Vegas & Like Mike.

Coone har også samarbeidet med den verdenskjente amerikanske DJ-en og produsenten Steve Aoki.

Sjekk ut låten: «Fight for Something» som høres ut som en heftig natt på ungdomsklubben på tidlig 2000-tall.

Vær obs på: En intens lukt av blåskjell og pommes frites strødd rundt overalt på festivalområdet. Det er nemlig tre belgiske artister på årets Vinterland-program.

22.30 Lars Vaular

Lars Vaular Foto: Promo 
    
      (Foto: Sara Angelica Spilling)

Lars Vaular Foto: Promo  Foto: Sara Angelica Spilling

Vaular kan vel strengt tatt kalles en hop hop-artist, men på sin siste utgivelse «Flere steder alltid», som kom i oktober i fjor, har musikken blitt hakket mer elektronisk enn tidligere.

Blant annet samarbeider han med Röyksopp på låten «To minutter». Bergenseren glir derfor sømløst inn på Winterlands lineup.

Vaular har spilt i Tromsø en rekke ganger. Både på Driv, Døgnvill, The Edge og Rakettnatt og får nå altså bryne seg på Skarphallen.

Sjekk ut låten: «Øynene lukket», som han har med Sondre Lerche, og «Kroppsspråk» fra sisteskiva.

Vær obs på: Poppa Lars, Oter og Klish som står og roper at han er en sviker som har solgt sjela si til elektronisk musikk og ypper opp til battle mellom Bergen og Tromsø.

23.45 Alan Walker

Alan Walker Foto: Promo 

Alan Walker Foto: Promo 

«Hva heter han egentlig?», spurte en kollega i kantina, da vi snakket om Alan Walker. Jo, mannen som aldri pakket bort munnbindet etter Sars-epidimen, heter faktisk Alan Olav Walker.

Navnet høres så «fancy» ut fordi han er halvt britisk og født i Storbritannia, men vokst opp i Bergen. Altså bergenser nummer to på Winterlands program lørdag.

Walker er «datanerden» hvor interessen for datateknologi utviklet seg til å også omfavne elektronisk musikkproduksjon. Han startet karrieren med å publiseres musikk hovedsakelig på YouTube og SoundCloud, før han slo igjennom med låten «Fade», som etter hvert ble «Faded».

Siden da har Walker blitt et av Norges største musikalske eksportartikler og spiller på gigantarenaer over hele verden. Sist gang han gjestet Tromsø var som en overraskelse under konserten til Dj Tiësto under Winterland i 2018.

Sjekk ut låten: «Ignite» som han har med Julie Bergan, K-391 og Seungri. Hans aller største «banger», om det er lov å si.

Vær obs på: En mann i 50-åra som har rota seg inn i VIP-området og blir LIVREDD for et eventuelt kornoavirusutbrudd når han ser munnbindet til Alan Walker.