iTromsø tok en prat med styreleder i Buktafestivalen, Marianne Saus, for å få mer informasjon om situasjonen de befinner seg i nå.

– Hvordan går det med planleggingen for Bukta i år?– Planlegginga og bookinga til festivalen 2020 er lagt på is enn så lenge. Fokuset vårt nå er heller på stiftelsen Bukta, og ikke festivalen. Men vi tar høyde for at det ikke blir mulig å holde festival i juli i år. Vi har løpende dialog med managementene til bandene som allerede er booket, og vi holder motet oppe alle sammen.

– Hvordan føles det?– Vi ønsker jo selvsagt at hele denne situasjonen skal gå over slik at vi kan arrangere en festival i sommer under trygge forhold. Koronaviruset setter mange i en veldig vanskelig situasjon. Det føles tøft også som arbeidsgiver. Vi befinner oss i en posisjon hvor vi ser oss nødt til å permitere ansatte. Foreløpig er det tre ansatte som går ut i permittering 1. april.

– Kan koronakrisen true selve stiftelsen Buktafestivalen?– Det er ikke slik at vi står i fare for å bli slått konkurs, men vi jobber for å sikre økonomien. Hovedfokuset vårt må være der nå - å sikre at Buktafestivalen kan bestå i årene som kommer.

– DET FØLES TØFT: Styreleder i Buktafestivalen, Marianne Saus, sier at det føles tøft også som arbeidsgiver å være nødt til å permittere ansatte. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Når må dere bestemme dere om det blir festival i år eller ikke?– Det er vanskelig å sette en konkret dato. Akkurat nå forholder vi oss til at vi er i lock-down til 14. april, slik som resten av Norge. Videre må vi se an hva som skjer. Det er stressende med denne usikkerheten, og ikke vite hva som skjer i månedene som kommer, men vi har is i magen, sitter stille i båten og gjør hva vi kan - å sikre stiftelsen og økonomien. Vi står i en situasjon hvor folk forståelig nok ikke kjøper billetter, og da mister vi inntekt.

– Kan det være aktuelt å flytte Bukta til et senere tidspunkt på året?– Bukta må jo holdes i Telegrafbukta, og da er det ikke bare å flytte datoen sånn uten videre. Det blir ikke aktuelt å ha en vinterfestival i Telegrafbukta, men om det kan blir flyttet til høsten, har vi ikke tatt stilling til ennå. Vårt hovedfokus er som sagt å sikre stiftelsen Bukta nå.

– Vurderer dere en kort varsel-versjon av festivalen som er nedskalert og kun består av lokale band?– Vi vil vurdere slike ting når vi kommer nærmere datoen for festivalen og vet mer. Det viktigste akkurat nå er at alle er trygge og tar vare på hverandre.