– Jeg har som mål å komme til finale, det hadde vært veldig kult! Men det er bare flinke folk som er med så det å komme videre er en bragd i seg selv og det er jeg veldig fornøyd med. Dette er en veldig stor mulighet til å få vise meg fram for bransjefolk og bygge nettverk, sier Karoline Stensland (24).

Deltakere fra over 60 land

Stensland er masterstudent ved Musikkonservatoriet i Tromsø og jobber som sanglærer på Tromsø Musikkskole. I tillegg er hun utøvende musiker og artist under navnet KÁLI som har låten «hate me» på Spotify.

Hun sendte inn sin søknad i fjor høst og var deretter i Oslo på audition.

– Jeg måtte vente i mange timer for så å fortelle kort om meg selv og fremføre en sang, sier Stensland.

Juryen på tre plukket ut syv personer som utgjør den norske delegasjonen som drar videre til Los Angeles. Hovedkonkurransen arrangeres i løpet av 9 dager fra 24. juli. Det konkurreres i ulike greiner, blant annet dans, modell og vokal. Ifølge konkurransens nettsider kommer det deltakere fra over 60 land.

– Jeg skal synge i tre ulike sjangre, men har ikke bestemt meg for hva jeg skal synge ennå, sier hun og legger til:

– Men jeg studerer jo soul på musikkonservatoriet så det er naturlig at én av dem blir en soul-låt.

Må skaffe sponsorinntekter

Det er ikke gratis å delta og Stensland må selv betale for reise og opphold.

– Utgiften vil avhenge av priser på flybilletter og lignende, men vi får veiledning med tanke på å skaffe sponsorer, sier hun.

Les også: Lettet over regjeringens krisepakke til frilansere: – De fleste vil klare seg

Stensland er uansett sikker på at dette er en mulighet hun må gripe.

– Dette er veldig viktig og jeg tror det vil gi meg mulighet til å få vist meg fram og møtt folk som jobber i musikkbransjen i USA.

Koronaviruset har ført til avlysninger av arrangementer i flere land, men Stensland har foreløpig ikke hørt noe om at konkurransen er avlyst.

– Vi øver og forbereder oss som vanlig fram til annet blir gitt beskjed om, sier hun.