Rockebandet samler inn penger for å berge utestedet gjennom koronakrisen: – Det er Tromsøs viktigste scene

På få timer har bandet The Modern Times allerede samlet inn over 28.000 kroner for å holde liv i utestedet Bastard Bar.
Koronakrisen har ført til usikre tider for utesteder over hele landet. Nå har rockebandet The Modern Times startet en kronerulling for å bevare Bastard Bar. Her fra en konsert i 2015, da bandet fortsatt het Red Headed Sluts.  
    
      (Foto: Tom Benjaminsen)

Koronakrisen har ført til usikre tider for utesteder over hele landet. Nå har rockebandet The Modern Times startet en kronerulling for å bevare Bastard Bar. Her fra en konsert i 2015, da bandet fortsatt het Red Headed Sluts.   Foto: Tom Benjaminsen

Koronakrisen har ført til usikre tider for mange bedrifter.

Myndighetenes tiltak for å begrense smitten har snudd opp ned på hverdagen for mange utesteder, og blant dem som nå sliter er Bastard Bar i Strandgata.

Onsdag bestemte tromsøbandet The Modern Times å starte en pengeinnsamling for å hjelpe den lille uteplassen gjennom koronakrisen.

– Vi så at dette ble gjort for de små scenene i Oslo, og vi tenkte å gjøre det samme for å hjelpe Bastard Bar. Det er en viktig scene i Tromsø, sier Harbitz.

LES OGSÅ: Kultur-Tromsø ligger brakk: – Situasjonen er katastrofal

– Helt sprøtt

Harbitz forteller at de lanserte pengeinnsamlingen rundt klokken 14.00, med et mål på å samle inn 100.000 kroner. På få timer har de allerede samlet inn over 28.000 kroner.

– Det er jo helt sprøtt, sier Harbitz fornøyd.

– Bastard Bar er jo en liten plass, men det ville vært fatalt for utviklingen av nye band i Tromsø dersom den ble lagt ned, sier Harbitz.

Han forteller at han fikk ideen om å starte kronerullingen tirsdag kveld.

– Da sendte jeg melding til de andre i bandet. Vanligvis tar det litt tid før man får svar fra den gjengen, men da fikk jeg svar fra alle sammen: «Peis på», sier Harbitz.

THE MODERN TIMES Isak Harbitz (nummer to fra venstre) er trommeslager i The Modern Times. De andre medlemmene er Magnus Vold Jensen, Jørgen Frydstad, Jon Høiland og Terje Arntsen. 
    
      (Foto: Terje Arntsen)

THE MODERN TIMES Isak Harbitz (nummer to fra venstre) er trommeslager i The Modern Times. De andre medlemmene er Magnus Vold Jensen, Jørgen Frydstad, Jon Høiland og Terje Arntsen.  Foto: Terje Arntsen

LES OGSÅ: Lettet over regjeringens krisepakke til frilansere: – De fleste vil klare seg

– Tromsøs viktigste scene

Han forteller at bandet spilte sin aller første konsert på Bastard Bar i 2012, da de fremdeles gikk under navnet Red Headed Sluts.

– Bastard er virkelig med på å utvikle nye band, ved å gi dem en scene å spille på. De aller fleste band fra Tromsø har startet med å spille på Bastard. Jeg vil si at det er Tromsøs viktigste scene, sier Harbitz.

Han forteller at selv uten koronakrisen har de siste årene vært vanskelig for de minste scenene i Tromsø.

– Flere og flere legges ned, også før koronaviruset, se for eksempel på Mono i Oslo som ble lagt ned i 2018. Det er ikke god business å drive konsertklubb med kapasitet til 100 mennesker. Så det er tøft i seg selv, sier Harbitz.

Koronatiltakene har nå ført til at situasjonen har blitt enda vanskeligere. Bastard Bar har vært stengt siden tiltakene ble innført for to uker siden, og alle de ansatte har blitt permittert.

LES OGSÅ: Tre Tromsø-band gjør comeback for å feire 10-årsdagen til Bastard Bar

– Ekstremt hyggelig

Harbitz er selv en av de ansatte ved utestedet som har blitt permittert.

– Man må jo fortsatt betale husleie selv om man holder stengt. All aktivitet stopper jo helt opp, og vi vet jo som alle andre når man kan starte opp igjen. Man kan jo ikke planlegge noe som helst. Vi aner jo ikke når dette vil være over, sier Harbitz.

Daglig leder ved både Bastard Bar og Blårock, Pål Markussen, forteller at han ikke visste noe om pengeinnsamlingen før den var i gang.

BASTARD BAR: Pål Markussen, her avbildet med kollega og ektefelle Lori Ledger Markussen, har måttet permittere ansatte ved Bastard Bar og Blå Rock Cafe i kjølvannet av korona-krisen i byens kulturliv.  
    
      (Foto: Helge Skog)

BASTARD BAR: Pål Markussen, her avbildet med kollega og ektefelle Lori Ledger Markussen, har måttet permittere ansatte ved Bastard Bar og Blå Rock Cafe i kjølvannet av korona-krisen i byens kulturliv.   Foto: Helge Skog

– Jeg har fått med meg at The Modern Times har startet en innsamling på våre vegne. Det er ekstremt hyggelig å se, sier Markussen, som var med å starte utestedet i 2009.