«Kampen om Narvik» utsatt på grunn av korona: – Vi fortsetter innspillingen så snart det er forsvarlig

Filmproduksjonen utsettes på ubestemt tid på grunn av korona-viruset, men det legges allerede planer for veien videre.
UTSATT PÅ UBESTEMT TID: Innspillingen av den nye norske filmen «Kampen om Narvik» er utsatt på ubestemt tid på grunn av koronautbruddet. På bildet ser du Carl Martin Eggesbø og Kristine Hartgen som spillerspiller hovedrollene. 
        
            (Foto: Nordisk Film)

UTSATT PÅ UBESTEMT TID: Innspillingen av den nye norske filmen «Kampen om Narvik» er utsatt på ubestemt tid på grunn av koronautbruddet. På bildet ser du Carl Martin Eggesbø og Kristine Hartgen som spillerspiller hovedrollene.  Foto: Nordisk Film

– Det er med tungt hjerte at vi må meddele at filmproduksjonen "Kampen om Narvik" blir utsatt på ubestemt tid. Basert på forlengelsen av påbud fra norske myndigheter per tirsdag 24. mars, er konklusjonen at vi dessverre ikke rekker å gjennomføre våre planlagte opptak i nord denne vinteren. Det samme gjelder vår siste dag med innspilling på Rjukan.

Dette skriver Kristoffer Åsheim Johansen, Prosjektleder i Storyline NOR i en pressemelding.

Stanser ikke prosjektet

På grunn av snømangel og karanteneregler vil alle gjenstående vinteropptak utsettes til neste år.

– Scenene som skal spilles inn i Narvikregionen må spilles inn når det er snø, og så nært som mulig de historisk riktige datoene. Det ser vi at ikke lar seg gjennomføre slik situasjonen er nå, sier Johansen.


Kristine fra Tromsø spiller hovedrollen i storfilm fra andre verdenskrig: - Det er vanskelig å sette seg inn i de store krisene

Torsdag ble det offentliggjort at Kristine Cornelie Margrete Hartgen skal spille hovedrollen som Ingrid Tofte i Erik Skjoldbjærgs film «Kampen om Narvik».


Johansen understreker at prosjektet ikke vil bli stanset, og at innspillingen vil fortsette så snart det er forsvarlig med tanke på situasjonen verdensstår ovenfor for øyeblikket.

– Det jobbes med en plan om å kunne fullføre opptakene som skal gjøres i og rundt Oslo i perioden april/mai, forutsatt at dette kan gjøres på en trygg og forsvarlig måte, og at ansvarlig myndighet tillater dette.

Johansen opplyser om at ingen i verken Storyline, Nordisk Film, skuespillere eller stab har symptomer eller mistanke om smitte, heller ikke deres familie.