– Det er med tungt hjerte at vi må meddele at filmproduksjonen "Kampen om Narvik" blir utsatt på ubestemt tid. Basert på forlengelsen av påbud fra norske myndigheter per tirsdag 24. mars, er konklusjonen at vi dessverre ikke rekker å gjennomføre våre planlagte opptak i nord denne vinteren. Det samme gjelder vår siste dag med innspilling på Rjukan.

Dette skriver Kristoffer Åsheim Johansen, Prosjektleder i Storyline NOR i en pressemelding.

Stanser ikke prosjektet

På grunn av snømangel og karanteneregler vil alle gjenstående vinteropptak utsettes til neste år.

– Scenene som skal spilles inn i Narvikregionen må spilles inn når det er snø, og så nært som mulig de historisk riktige datoene. Det ser vi at ikke lar seg gjennomføre slik situasjonen er nå, sier Johansen.

Johansen understreker at prosjektet ikke vil bli stanset, og at innspillingen vil fortsette så snart det er forsvarlig med tanke på situasjonen verdensstår ovenfor for øyeblikket.

– Det jobbes med en plan om å kunne fullføre opptakene som skal gjøres i og rundt Oslo i perioden april/mai, forutsatt at dette kan gjøres på en trygg og forsvarlig måte, og at ansvarlig myndighet tillater dette.

Johansen opplyser om at ingen i verken Storyline, Nordisk Film, skuespillere eller stab har symptomer eller mistanke om smitte, heller ikke deres familie.