Denne helgen har Rock mot Rus arrangert Rock Mot Virus, en digital versjon av den tradisjonelle rockemønstringen på Andøya.

Lørdag kveld deltok 34 band og artister i konkurransen.

Siden koronatiltakene har forhindret en fysisk festival, ble de musikalske innslagene presentert gjennom en direktesending over internett.

Førsteplassen gikk til Tromsøbandet Desert State of Mind med låten The Stone.

– Vinner av den første digitale rockemønstringen 2020 er et band som overbeviste juryen med en gang de kickene i gang med den kule deltakerlåten! skriver juryen i Rock Mot Rus i en pressemelding.

– Vi rett og slett digget det!

– Merkelige tider

For førsteplassen vinner Desert State of Mind hele 20.000 kroner, og skal opptre under neste års Rock mot Rus.

– Vi må bare takke Rock mot Rus, alle som har fulgt oss og støtta oss, og ikke minst juryen som stemte på oss, sier trommeslager Jørgen Kristoffer Hansen til iTromsø søndag morgen.

Han forteller at de hadde sett fram til å delta på festivalen.

– Vi hadde gledet oss masse til å spille på Rock Mot Rus, men så er det jo litt merkelige tider nå, så vi er utrolig imponert med konseptet de fikset på så kort tid. En helt virtuell festival. Det ville vi slenge oss med på, sier Hansen.

Bandet ble dannet i Tromsø i 2018, og medlemmene er alle mellom 20 og 24 år.

– Vi har holdt på en stund og føler vi har mye bra materiale å dele. Dette var en bra mulighet å lage en video på egne premisser og sende inn, sier Hansen.

Desert State of Mind: Fra venstre: Ådne Gerhardsen, Jonas Mo, Kristian Rognli, Eskil Andreassen, Jørgen Hansen. Foto: Privat

Bandet har ennå ikke bestemt seg for hva de skal bruke førstepremien på 20.000 kroner på.

– Premien er jo helt fantastisk. Vi har flørta litt med ideen om å spille inn plate. Ellers er det alltids noe musikkutstyr på ønskelista, sier Hansen.

Se videoen de vant Rock Mot Rus med her: Desert State of Mind – The Stone

Vinnerne av Rock Mot Rus 2020

1. plass: Desert State of Mind, Tromsø

2. plass: Red Ocean, Bodø

3. plass: Feleth, Alta

4. plass: Bombad, Tromsø

5. plass: Vilde Bye, Tromsø