Her kan du se Vilde Bye (16) spille sin første egne konsert i kveld: – Jeg tror det kan bli ganske kult

Da Vilde Bye Martinsen (16) så at man måtte stille med egen låt for å delta i Rock mot Virus 3. april, heiv hun seg rundt og skrev sin første låt, «I'm Shakin'». Litt under tre uker etter spiller hun sin første egne, hele konsert.

Martinsen, som går under artistnavnet Vilde Bye, må ha truffet rimelig blink med sin første egenskrevne låt. Ikke bare fikk hun femteplass blant 32 deltakere, men få dager etterpå ble hun kontaktet av Magnus Hermansen i Fritid i Tromsø kommune.

– Han lurte på om jeg ville spille en live konsert arrangert av Fritid. Så klokka åtte i kveld skal jeg spille min første egne konsert, syv låter med kun meg og gitaren – uten publikum. Det blir kanskje litt klein stillhet mellom låtene, men jeg tror det kan bli ganske kult også, sier den unge artisten.

Litt såre låter

Martinsen begynte å spille gitar da hun var seks år. Synginga kom etterhvert. Hun forteller at hun har flere ganger forsøkt å skrive låter, men har stoppet opp og tenkt at det ikke går.

Under kveldens konsert skal Martinsen spille seks coverlåter og hennes egne låt, «I'm Shakin'».

Vilde Bye Martinsen 
        
            (Foto: privat)

Vilde Bye Martinsen  Foto: privat

– Jeg syns på en måte at det er lettere å skrive på engelsk. Det kan fort bli så personlig på norsk. Men det kan hende at jeg går over til norsk etterhvert, det vet jeg ikke ennå. Jeg er veldig glad i sånne rolige, litt såre låter, og liker pop, rock, country og folk. Jeg fikk en Beatles-plate da jeg var veldig liten, og den har inspirert meg mye til å holde på med musikk.

– Har du en favorittcover?

– Hvis jeg må velge én, går jeg for «Rake» av Townes Van Zandt. Men jeg liker å covre både rolige og rocka låter, det kommer an på settinga.

Den kuleste konserten

Til tross for sin unge alder har Martinsen opptrådt på mange av byen beste livescener, sist på Blå Rock i november, hvor hun spilte på The Northern Lies sin releasekonsert.

– Det er nok den kuleste konserten jeg har spilt på til nå, og en veldig fin og spesiell kveld. Jeg har egentlig ingen ambisjoner om å bli musiker, men jeg syns det er veldig artig å spille konserter. Så det hadde vært artig å holde på med det en stund og spille på ulike plasser.

Kveldens konsert med Vilde Bye, streamet live fra Audiator scene på Stakkevollan, blir nummer to i rekken av flere arrangert av FritidLive.