Sangtalentet Tuva Frydenlund (17) fikk drømmestipend

Tromsø-musiker mottok drømmestipend for å videreutvikle sin interesse for sang og opera.
STIPEND: Tuva Frydenlund (17) mottok et drømmestipend, og fikk stipendet overlevert av ordfører Gunnar Wilhelmsen. 

STIPEND: Tuva Frydenlund (17) mottok et drømmestipend, og fikk stipendet overlevert av ordfører Gunnar Wilhelmsen. 

Drømmestipendet er et samarbeidsstipend mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. De deler hvert ut hundre stipend, hvert på 15.000 kroner.

Én av dem som mottok stipendet er 17 år gamle Tuva Frydenlund i Tromsø, som over mange år har vært elev med Tromsø kulturskole, og nå går hun musikk,- dans,- og -dramalinja ved Kongsbakken videregående skole. Frydenlund er også tatt opp i et talentprogram ved Nordnorsk Musikkonservatorium.

– Hun sier selv at det er kombinasjonen av hennes store lidenskap for teater og musikk som har ført henne inn på veien til det aller vakreste hun vet; nemlig opera. Hun er i tillegg svært arvelig belastet med to profesjonelle musikere som foreldre, så det er nok liten tvil om hun har alle forutsetninger for å lykkes. Vi ser fram til mange flere storslåtte opplevelser fra dette store talentet, både fra nasjonale og etter hvert internasjonale scener, sa ordfører Gunnar Wilhelmsen, da han utleverte stipendet til det unge talentet under onsdagens kommunestyremøte.

Frydenlund sang flere sanger for kommunestyret midt i en relativt dyster økonomidebatt, deriblant en sang av Edvard Grieg.

Blant annet Høyres kommunestyrerepresentant Gunnar Pedersen satt pris på sangnumrene:

- Jeg vil takke for det kulturelle innslaget. Det var som om jeg var i operaen. Det var helt fantastisk, uttalte han entusiastisk, uttalte han entusiastisk.