Så glad blir man når det endelig er konserter: - Det er nydelig å komme seg ut!

- Åh, det kan ikke beskrives! Linda Norrie og Elin Jerijærvi lar det ikke være noen som helst tvil. Voilet Roads konsert fra Vulkana i havna i Tromsø var et svært så etterlengta tilbud etter flere måneders korona-stillstand.
UBESKRIVELIG: Linda Norrie og Elin Jerijærvi (t.h.) er svært så fornøyd med at det endelig er mulig å gå på byen og oppleve konsertstemning. 
    
      (Foto: Jan Harald Tomassen)

UBESKRIVELIG: Linda Norrie og Elin Jerijærvi (t.h.) er svært så fornøyd med at det endelig er mulig å gå på byen og oppleve konsertstemning.  Foto: Jan Harald Tomassen

Ingen konserter og avlyste festivaler. Det har egentlig prega kultur- og utelivet etter at koronapandemien la sin solide demper på samfunnet i midten av mars. Men når Violet Road fredag kveld rigga seg til ved båten Vulkana på brygga ved utestedet Full Steam, lot ikke publikum seg be to ganger.

– Det er helt nydelig å komme seg ut. Vi må bare nyte når vi nå har muligheten, sier Linda Norrie og Elin Jerijærvi – fullt opptatt med å dokumentere folkelivet.

LES OGSÅ: Holder overraskelseskonsert på Vulkana: – Vi setter veldig pris på at bandet tok kontakt med oss.

Stort savn

Også vennegjengen ved et utebord er helt tydelig på hva de har savna.

Les også: Til sommeren legger Violet Road ut på kystturné

Det er hele pakka med å gå ut. Stemningen, folkene og musikken. Det kan egentlig ikke beskrives hvor deilig der er, sier Stine Hasselberg, som nyter kvelden sammen med Elisabeth Lyng, Mari Rafoss og Andreas Kampenhøy.

NYTER: Stine Hasselberg, Elisabeth Lyng, Mari Rafoss og Andreas Kampenhøy nyter fredagskvelden 

NYTER: Stine Hasselberg, Elisabeth Lyng, Mari Rafoss og Andreas Kampenhøy nyter fredagskvelden 

For Violet Road var konserten i dag en test på om konseptet "konsert fra båt" vil fungere. Planen er at de erstatter sommerens ordinære konsertturné med en seilas der de legger til på utvalgte steder og holder alternative konserter.

– Bra med kreative løsninger

Lars og Kari-Anne Gimse hadde og tatt turen på Bangsundbrygga, og inntatt stoler med god avstand mellom.

– Jeg syns det er flott med kreative løsninger. Og vi kjenner jo på det at det er fint å være ute igjen. Så får vi jo bare håpe at det ikke blusser opp med smitte igjen, sier han.

SAVN: Lars og Kari-Anne Gimse gir honnør for kreativ konsertløsning og håper mer uteliv ikke fører til mer smitte. 
    
      (Foto: Jan Harald Tomassen)

SAVN: Lars og Kari-Anne Gimse gir honnør for kreativ konsertløsning og håper mer uteliv ikke fører til mer smitte.  Foto: Jan Harald Tomassen

AVSTAND: Sjelden god avstand mellom sitteplassene til en utekonsert å være. Men smittevernreglene følges. 
    
      (Foto: Jan Harald Tomassen)

AVSTAND: Sjelden god avstand mellom sitteplassene til en utekonsert å være. Men smittevernreglene følges.  Foto: Jan Harald Tomassen

KONSERTBÅT: Badebåten Vulkana blir Violet Roads konsertarena i sommer, seilende fra havn til havn. Fredagens konsert ble som en førpremiere å regne. 
    
      (Foto: Jan Harald Tomassen)

KONSERTBÅT: Badebåten Vulkana blir Violet Roads konsertarena i sommer, seilende fra havn til havn. Fredagens konsert ble som en førpremiere å regne.  Foto: Jan Harald Tomassen