Blårock får over en halv million til eget lydutstyr: – «Næhæ du kødde»

Etter 30 år får Blårock endelig sitt eget lydustyr. Kulturrom gir Blårock Café 636.000 kroner i tilskudd til PA, monitorsystem og backline.
636.000 KRONER: Blårock får 636.000 kroner fra Kulturrom til PA, monitorsystem og backline. Bildet er fra da The Northern Lies med gjester hadde slippfest på Blårock 28. november 2019.  
    
      (Foto: Daniel Lilleng)

636.000 KRONER: Blårock får 636.000 kroner fra Kulturrom til PA, monitorsystem og backline. Bildet er fra da The Northern Lies med gjester hadde slippfest på Blårock 28. november 2019.   Foto: Daniel Lilleng

– Første reaksjonen når jeg fortalte dette til de andre var «næhæ du kødde», «du tulle sant?», «hold kjæft stikk av», «det e jo helt sjukt» og vanvittig mye bannskap. Det blir første gang på snart 30 år at vi har eget utstyr, og det betyr utrolig mye for oss, sier medeier i Blårock, Pål Markussen.

Støtten fra Kulturrom betyr at Blårock slipper å være avhengig av leiemarkedet, at de slipper all bæring og rigging.

– Et eget utstyr i en fast installasjon betyr mindre stress og mindre utgifter, som igjen betyr at vi kan bruke mer penger på honorar og at det blir lavere terskel for å arrangere konserter. Vi blir sterkere som konsertscene og kan begynne å booke annerledes.

– DET BETYR UTROLIG MYE: Blårock har endelig fått støtte til eget lydanlegg. – Det blir første gang på snart 30 år at vi har eget utstyr, og det betyr utrolig mye for oss, sier medeier i Blårock, Pål Markussen. 
    
      (Foto: Foto: Tor Andre Markussen)

– DET BETYR UTROLIG MYE: Blårock har endelig fått støtte til eget lydanlegg. – Det blir første gang på snart 30 år at vi har eget utstyr, og det betyr utrolig mye for oss, sier medeier i Blårock, Pål Markussen.  Foto: Foto: Tor Andre Markussen

– Vil det gjøre dere mer konkurransedyktig mot scener som Driv?

– Ja, vi kan kanskje konkurrere med Isbjørn-scene, men vi har egentlig ingen interesse av å konkurrere. Vi har en smalere musikkprofil med rock, pønk, hardcore, country, folk, singer/songwriter, alt som er rytmisk og instrumentalt. Vi har ikke tenkt å gå bredere.

LES OGSÅ: Snart kan de endelig åpne igjen: – Jeg holder på å bli helt sinnssyk av konsertabstinenser

Et godt konsertår

Kulturrom (tidligere Musikkutstyrordningen) tildeles gjennom Kulturdepartementets disponering av overskuddet til Norsk Tipping. Blårock har søkt mange ganger før, men fått avslag.

– Vi synes det var på høy tid at støtten kom. Søknaden i år var ikke så veldig annerledes enn de forrige, så det kan hende at prioriteringene til Kulturrom har endret seg. Og så har vi økt konsertfrekvensen ganske mye fra år til år, med hele 70 prosent fra 2018 til 2019, og det har kanskje også spilt inn.

Markussen forteller at de håper å ha på plass utstyret fra høsten av.

– Hvis koronaen holder seg nede, er planen at 2021 blir et veldig godt konsertår for Blårock.

LES OGSÅ: Gir ut plate til inntekt for Tromsøs stengte scener: – Jeg hadde lyst til å finne på noe for å gi tilbake