Det er energiselskapet Vår Energi og Varangerfestivalen som står bak prisen som deles ut hvert år til talentfulle musikere og artister fra landsdelen. Arctic Talent er Nord-Norges største musikkstipend.

Lisa Skoglund selv er svært takknemlig og glad for å ha fått prisen.

– Det er veldig stas, og jeg er veldig takknemlig for å ha fått prisen fra lokale aktører – aktører som faktisk ser hva som skjer internt i bransjen i Nord-Norge, sier hun til iTromsø.

Skal fremme musikk fra nord

Pengene skal i utgangspunktet brukes til å fremme musikk fra nord – som det heter i prisstatuttene fra 2014, da prisen ble innstiftet.

– Jeg har ikke helt satt meg inn i hva statuttene sier om bruken av pengene, men vi vil nok bruke dem til å lansere musikk som vi enten har spilt inn eller som vi kommer til å spille inn og som vi jobber med akkurat nå, sier Skoglund.

Hun er ekstra takknemlig over at pengene kommer på akkurat nå.

– De kommer på et veldig bra tidspunkt med tanke på hva som har skjedd i år med korona og alt, sier hun.

Etter planen skulle Lisa Skoglund og hennes samarbeidsmusikere ha brukt sommeren til en rekke konserter og festivaler, men dette har de vært nødt til å rokere helt og holdent. Hva som vil skje isteden er langt fra avgjort, sier hun.

Ikke avklart sommerplanene ennå

– Alle planene vi hadde i sommer har vi jo vært nødt til å avlyse, så vi har faktisk ikke bestemt oss for hva vi skal gjøre den nærmeste tiden. Vi må bli enige internt før vi kan si noe mer konkret om det, sier Lisa Skoglund.

De andre tre prisvinnerne er tromsøartist Benjamin Mørk, DJ Ørjan Nilsen fra Kirkenes og produsent og artist Jomindo fra Bodø.