Slik blir den nye sesongen av 113

Søndag er det duket for sesong to av NRK-serien 113, som følger akutthelsetjenesten i regionen.
I den andre sesongen av 113 følger vi blant andre ambulansearbeiderne Christina Rebekka Eriksen (t.v.) og Trine Lynghaug som jobber i Tromsø. De er nye fjes i årets sesong 
        
            (Foto: MARIUS FISKUM/NRK)

I den andre sesongen av 113 følger vi blant andre ambulansearbeiderne Christina Rebekka Eriksen (t.v.) og Trine Lynghaug som jobber i Tromsø. De er nye fjes i årets sesong  Foto: MARIUS FISKUM/NRK

Serien hadde enorm suksess med sin første sesong, og flere seere har ventet spent på sesong to etter at det i mai i fjor ble annonsert at det skulle komme en ny sesong. Nå er den nye sesongen rett rundt hjørnet, og på søndag får vi igjen følge akutthelsetjenesten i Tromsø, Skjervøy og Nordkjosbotn.

Ifølge NRK vil serien, denne gangen også, følge med på livets største øyeblikk – fra når et barn kommer til verden til det siste åndedrag pustes ut.

Innspillingen fant sted i 2019, og vil derfor ikke omfatte koronaviruset.

Nye fjes

Også denne gangen vil serien ha ti episoder. Vi får møte kjente fjes fra første sesong, og i tillegg bli kjent med nye profiler. Blant annet ambulansemakkerne Trine Lynghaug og Christina Rebekka Eriksen, som er blant hovedpersonene i høstens sesong. De jobber i ambulansetjenesten i Tromsø.

Sesong to viser også flere scener fra sykehuset, både situasjoner der helsepersonellet arbeider med å redde liv – men også situasjoner der liv ikke står til å redde.

Serien vil følge alt fra ambulansearbeidere og 113-operatører ved UNN, til leger, redningsmenn og akuttsykepleiere.

113 har premiere på NRK1 førstkommende sønadg klokken 19:45, og på NRK TV søndag klokken 06:00.