Karoline Stensland (25) fra Tromsø kapret sølvet i en internasjonal sangkonkurranse

Med sangen «And I am telling you» fra åttitallsmusikalen «Dreamgirls», sang tromsøartist Karoline Stensland (Káli) seg til en sølvmedalje i den internasjonale talentkonkurransen WCOPA – World Championships of Performing Arts i sommer.
KÁLI: Karoline Stensland (25) går under artistnavnet KÁLI håper å få spilt mye i tida framover. Man kan se henne som korist med Resirkulert når de opptrer på Debutuka.  
    
      (Foto: Ronald Johansen)

KÁLI: Karoline Stensland (25) går under artistnavnet KÁLI håper å få spilt mye i tida framover. Man kan se henne som korist med Resirkulert når de opptrer på Debutuka.   Foto: Ronald Johansen

iTromsø har tidligere skrevet om tromsøartist Karoline Stensland som ble plukket ut som en av syv i Norge til å delta i en talentkonkurranse i Los Angeles.

På grunn av koronaviruset ble konkurransen omgjort til en digital konkurranse, og Stensland måtte derfor bytte ut Los Angeles-reisa med en videoinnspilling av sitt sangbidrag.

1. august, drøye to uker etter innsendt bidrag, fikk hun den glade beskjeden: Du har vunnet sølv.

– Jeg ble naturlig nok veldig glad, men jeg måtte dobbeltsjekke et par ganger før det gikk inn, sier Stensland som fikk beviset på andreplassen tilsendt i dag.

Les også: Karoline opplevde mobbing på grunn av hudfargen sin: – Det å legge ut et svart bilde på Instagram er langt fra nok

Invitert til Los Angeles neste sommer

Selv om tromsøartisten hadde gledet seg til å dra til Los Angeles, forteller hun at den digitale løsninga hadde sine positive sider: Juryen kunne høre gjennom bidragene flere ganger, og artistene selv fikk flere sjanser til å gjøre opptak og bli fornøyde.

– Det hadde vært artig å stå på scenen fysisk i Los Angeles, men det var fint at de fant en digital løsning. Og så har jeg blitt invitert til å delta i konkurransen fysisk neste sommer, og det ser jeg veldig fram til. Det er en stor mulighet til å møte og få vist seg fram for folk i bransjen. Og så hadde det jo i tillegg vært artig å vinne gull.

Håper sølvmedaljen kan åpne dører

Til sammen var det 2.500 som deltok i de fire ulike kategoriene: sang, dans, teater og modell. Hver kategori var inndelt i senior- og juniorklasser. Fra Norge var det kun Stensland som deltok i seniorklassen, men hun er ikke sikker på hvor mange hun konkurrerte mot internasjonalt.

Stensland forteller at det eneste norske vokalistbidraget i juniorklassen også vant sølv. Det var også ei fra Norge som fikk sølv i kategorien teater.

– Hva håper du denne prisen kan bety for deg som artist?

– Jeg håper at prisen kan lukke opp noen dører, at folk leser navnet mitt, at jeg er den eneste fra Nord-Norge som er med på WCOPA-landslaget, og at de synes det er kult og blir nysgjerrig. Jeg tror også det vil hjelpe til på CV-en.

Les også: Nordnorsk kortfilm vant stor amerikansk pris

Sier ikke nei hvis HT ringer

For den 25 år gamle artisten, som har begynt på sisteåret i masterprogrammet i soul ved musikkonservatoriet, falt sangvalget naturlig.

– Med sangen «And I am telling you» får man vist ganske mye av stemmen. I tillegg er «Dreamgirls» min yndlingsmusikal og jeg har derfor sunget den sangen mye, sier Stensland som synes det hadde vært veldig kult å spille i en musikal.

– Så hvis Hålogaland Teater ringer og tilbyr deg en rolle i en musikal, så sier du ikke nei?

– Nei, det gjør jeg ikke.