Slik blir høstens jazzprogram: – Vi har forsøkt å få henne hit flere ganger, og nå mener vi at vi endelig skal ha lyktes

En, to tre, på det fjerde skal det skje. Bodil Niska har måtte avlyse tre planlagte Tromsø jazzklubb-konserter på kort tid. Denne gangen håper arrangørene å få gjennomført konserten med den nordnorske tenorsaksofonisten.
ÅTTE KONSERTER: Høstens jazzprogram består av åtte konserter med nasjonale artister. Blant dem er Bodil Niska, som har måtte avlyse tre konserter på rad i Tromsø siden 2018. 

ÅTTE KONSERTER: Høstens jazzprogram består av åtte konserter med nasjonale artister. Blant dem er Bodil Niska, som har måtte avlyse tre konserter på rad i Tromsø siden 2018. 

Tromsø Jazzklubbs høstprogram inneholder lokale og nasjonale navn, og både nye og kjente fjes.

10. september starter Tromsø Jazzklubb programmet på Lillescenen på Kulturhuset. Første artist ut er da Oslo Jazz Ensemble med Torun Eriksen.

– Vi starter med et stort og flott orkester fra Oslo, med nyskrevne låter av Torun Eriksen. Det blir veldig bra. Og så må jeg trekke fram et navn på høstprogrammet som jeg gleder meg spesielt til, og det er Bodil Niska, sier Øystein Bjørn Blix, som er en av to daglig ledere i Tromsø Jazzklubb.

BODIL NISKA: Bodil Niska fra Vadsø er en norsk saksofonist og jazzmusiker, best kjent for sine godtselgende utgivelser av standardlåter innen jazz.  
    
      (Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
)

BODIL NISKA: Bodil Niska fra Vadsø er en norsk saksofonist og jazzmusiker, best kjent for sine godtselgende utgivelser av standardlåter innen jazz.   Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix

Bodil Niska Kvartett sto på programmet for både vår- og høstprogrammet for 2018, men begge ble avlyst som følge av sykdom. Hun skulle også spille på vårens jazzklubb, men dette ble også avlyst på grunn av koronapandemien.

– Vi har forsøkt å få henne hit flere ganger, og nå mener vi at vi endelig skal ha lyktes.

LES OGSÅ: Oppsummerer en litt «sprø og surrealistisk» festival: – Det var til og med noen som tok til tårene fra scenen

Kun nasjonale navn

På grunn av korona og reiserestriksjoner, står det kun nasjonale navn på programmet denne høsten.

– Det er litt kjedelig at vi ikke kan presentere internasjonale artister, men der er alle kulturarrangører i samme båt. Vi er veldig godt fornøyd med alle de norske bandene vi har fått til å komme hit, og lover veldig bra musikk. Dette er toppen av hva vi kan levere slik det er nå, sier Blix.

GODT FORNØYD: Øystein Blix er etter forholdene veldig fornøyd med årets jazzprogram. 
    
      (Foto: Johanne Blix)

GODT FORNØYD: Øystein Blix er etter forholdene veldig fornøyd med årets jazzprogram.  Foto: Johanne Blix

Blant de nasjonale bandene finner man flere tromsømusikere. Blant annet skal Herborg Rundberg, Kristian Olstad og Dag Okstad opptre med slagverksveteranen Sverre Gjørvad. Tromsøvokalist Eline Hellerud Åsbakk skal også holde en konsert.

– Eline Åsbakk har spilt på jazzklubben før, og hun er en drivende jente som til stadighet kommer med nye ting. Hun utmerker seg på mange vis, og skriver all sin musikk selv. Det er godt å ha lokale artister med.

LES OGSÅ: Eline Åsbakk imponerer

Håper folk føler seg trygge

Høstens jazzkonserter skal foregå på Kulturhuset, og alle billetter må kjøpes på forhånd. Blix forteller at de har sterke begrensninger til antall publikummere, og gode smitteverntiltak.

– Tromsø har hatt et klubbmiljø innen jazz siden før krigen, og jazzhistorien til byen er lang. Denne høsten har vi fått tak i flere nasjonale artister som vi har hatt lyst til å få besøk av lenge. Jeg håper folk føler seg trygge nok til å komme på konsert.

LES OGSÅ: Avlyser Kulturnatta: – Satt langt inne å ta den beslutningen

Høstens jazzprogram:

10. september: Oslo Jazz Ensemble med Torun Eriksen

18. september: Erlend Apneseth trio med Frode Haltli

30. september: Sverre Gjørvad

08. oktober: Eline Åsbakk

21. oktober: Espen Eriksen Trio

28. oktober: Jo Skaansar «Fange av mi tid»

04. november: Bodil Niska kvartett

19. november: Andrea Rydin

Det er også planlagt romjulsjazz i desember, men planen for denne er ikke helt spikret ennå.