Bastard med nytt musikk-konsept under korona: – Man må bare peise på

På søndag 25. oktober sparker Bastard i gang sitt nye konsept: «Søndagsjazz». Første artist ut er Marie Bottheim.
SØNDAGSJAZZ: Søndag begynner Bastards nyeeste satsing: Søndagsjazz. Ansvarlig for booking på Bastard Bar, Isak Harbitz, gleder seg. 
        
            (Foto: Ronald Johansen)

SØNDAGSJAZZ: Søndag begynner Bastards nyeeste satsing: Søndagsjazz. Ansvarlig for booking på Bastard Bar, Isak Harbitz, gleder seg.  Foto: Ronald Johansen

– Bastard er det nærmeste man kommer en amerikansk jazzkjeller i Tromsø, og vi har snakka lenge om at vi har lyst til å skape en mørk og lun kjellerjazz her, sier bookingssjef for Bastard, Isak Harbitz.

Resultatet ble «søndagsjazz» – et konsept som forklarer seg selv, egentlig – jazz på en søndag. En gang i måneden vil jazzen være en live-konsert, resten av månedens søndager vil det være i form av tradisjonell jazz på anlegget.

– Vi er veldig heldige som har fått med oss Marie Bottheim, en saksofonist fra Konservatoriet, og hennes band. Hun åpner hele konseptet med konsert nå på søndag, sier Harbitz.

Les også: Buktafestivalen peiser på igjen

Legger seg ikke ned

På grunn av koronarestriksjoner har den lille kjellerbaren, som er en av byen største konsertarrangører, kun plass til tretti gjester i lokalet.

– Er det ikke litt risky å starte et nytt konsept nå under korona?

– Man må bare peise på med det man kan og det man har å jobbe med. Vi legger oss ikke ned og fjerner all aktivitet på grunn av korona, men fortsetter å ha konserter som før – med strenge smittevernregler, selvsagt. Det er selvsagt trangt om plass, men derfor er det ekstra viktig at folk kommer. All billettinntekt går uavkortet til artistene.

Les også: Rockebandet samler inn penger for å berge utestedet gjennom koronakrisen: – Det er Tromsøs viktigste scene

170 konserter i året

Harbitz forteller at de på sikt, når pandemien er ferdig, har lyst til å starte et samarbeid med Tromsø jazzfestival, og kanskje booke inn artister fra hele verden. Til da håper han at lokale jazzmusikere tar kontakt hvis de ønsker å spille konsert.

– Vi kommer til å slippe en artist hver måned. Folk må gjerne ta kontakt om de ønsker å spille på søndagsjazzen.

– Gjelder dette kun de som spiller jazz?

– Når det ikke er pandemi, arrangerer vi rundt 170 livekonserter i året. Vi har en bed sjangerspredning med rock, pop, hiphop, elekronika, og tar inn alle typer musikk. Det ligger i Bastard sin ånd. Men når det gjelder søndagsjazzen, vil den bestå av tradisjonell standardjazz, forteller Harbitz.

Les også: Skjenkestopp ved midnatt opphører: – Det er veldig bra at regjeringa snur, men det skulle egentlig vært gjort for lenge siden