Bukta Battle er en musikkonkurranse i regi av Buktafestivalen for unge lovende rockeband med bandmedlemmer mellom 13 og 25 år. Hvert år kåres det to vinnere fra regionen som får spille på et arrangement knyttet til Buktafestivalen. I november og desember skal det kåres to nye vinnere.

Årets vinnere vil i tillegg til å få spille på Bukta, motta et stipend på 10.000 kroner, innspilling og miks av singel i Kysten Studio, innspilling av musikkvideo og «mentoring», altså veiledning, med fokus på artistutvikling.

– Bukta Battle har eksistert siden 2008, og er ekstremt viktig for unge talentfulle band og artister i Nord-Norge. Det er en karrierestarter for mange. Jeg har selv vært med og vinne Bukta Battle med bandet «Red Headed Sluts», og det var utrolig viktig for oss – det ga oss den boosten og selvtilliten vi trengte, og hjalp oss økonomisk. Det er en veldig, veldig viktig mønstring, spør du meg, sier prosjektleder for konkurransen, Isak Harbitz.

VANT BUKTA BATTLE: Isak Harbitz er prosjektleder for Bukta Battle. Han har selv vært med på å vinne konkurransen en gang, og forteller at det var viktig for at bandet hans senere lyktes. Foto: Ronald Johansen

Les også: Buktafestivalen peiser på igjen

Ser etter talent

Blant tidligere vinnere finner du navn som «A Million Pineapples» og «Resirkulert». Harbitz håper at mange sender inn demo for å være med på konkurransen.

– Vi ser etter talentfulle artister og band med egenprodusert musikk som er beslekta rocksjangeren. Vi er rimelig snill på sjangervurderinga, og vi har ofte mye pop og sånt med. Grensa går med elektronisk musikk. Hadde Kygo søkt, for eksempel, hadde det ikke vært innenfor.

For å delta på konkurransen må artistene og bandene sende inn to-tre demoer eller en lenke til musikk på Spotify, YouTube eller Souncloud. Senere skal et utvalgt spille finalekonsert, en i Tromsø og en i Alta. Hvor mange det blir, avhenger av hvor mange demoer som blir sendt inn.

– Kanskje får alle spille, og kanskje vi må velge ut noen. Vi har ingen maksgrense, men det er klart – får vi inn 50 demoer så kan ikke alle spille live.

Les også: Han har gitt ut ni album i år – til sommeren spiller kanadieren på Buktafestivalen

To finaler

Tidligere har Bukta Battle hatt delfinaler først, og så en regionsfinale i Tromsø, men på grunn av covid-19 kjører de i år to finaler hvor en vinner kåres på hver. Regionsfinalen i Tromsø vil finne sted på Driv 19. november, mens regionsfinalen i Alta vil finne sted på Huset den 5. desember.

– På grunn av den økende smitte i samfunnet, særlig blant de unge, har jo myndighetene sagt at de ikke ønsker at store mengder ungdom samles. Kan det hende dere må avlyse konsertene og heller kåre en vinner via demoene?

– Vi håper og tror at vi kan avholde konsertene. Vi følger de retningslinjer som er fra kommunen og regjeringen til enhver tid, sier Harbitz og utdyper:

– Noen av de tidligere vinnerne var det helt avgjørende at vi så de live. Stemning, energi og spilleglede på scenen kan være vel så viktig som låtskrivinga.

Påmelding til Bukta Battle må sendes innen 11. november for Tromsø og 25. november for Alta.

Les også: Bastard med nytt musikk-konsept under korona: – Man må bare peise på