Fredag er for mange den dagen hvor man endelig kan plassere føttene på bordet etter endt arbeidsuke.

Andre velger å sosialisere seg, noe som ikke er så normalt lengre etter at koronapandemien inntraff Norge.

Covid-19-viruset har ført til flere tiltak og bestemmelser for mange, deriblant 1-metersregelen som det oppfordres at alle opprettholder.

For konsertarrangører må man, i tillegg til å legge opp til denne regelen, også ha visse bestemmelser rundt servering og bordplassering. Dette hindrer dem for øvrig ikke å holde konserter.

– Gjennomfører med hard hånd

20. november ble det holdt hele tre konserter rundt om i byen. På Rorbua bydde dansebandet Arctic Band opp til festmusikk, Luke Elliot holdt konsert på Kulturhuset, mens Stephen Ackles og Risikogruppen lagde lydbølger på Kaia.

– Når det gjelder smittevern og avstand er dette noe vi gjennomfører med hard hånd. Vi har hatt live musikk fem dager i uken siden vi åpnet etter nedstengingen i mars. Smittevernreglene har vi fulgt fra dag én og tilbakemeldingene vi får fra våre gjester er intet annet enn positive, skriver Anne-Lise Hansen, daglig leder i Rorbua i en sms til iTromsø.

Der spiller også Arctic Band lørdag kveld.

– Folk oppfører seg

Også på Kaia ser ting ut til å gå som det skal før Stephen Ackles og Risikogruppen entrer scenen.

– Vi har så klart begrensninger, men folk oppfører seg veldig pent her, sier Rune Bræck på Kaia og legger til at de har plass til ganske nøyaktig 62 stykker på utestedet.

KLAR: Stephen Ackles, her sammen med Rune Bræck, gjør seg klar til konsert på Kaia. Foto: Privat

Smittevernet skal det heller ikke være noe å trekke ned på under konserten til Luke Elliot på Kulturhuset.

– Vi har hatt masse arrangementer og vi har vært veldig nøye på smittevernet. Nesten pinlig nøyaktig. Det er veldig strengt, men det er viktig at publikum føler seg trygge, forteller Erik Smith-Meyer, kulturhussjef på Kulturhuset.