Ida skal tolke Cohen på Nordlysfestivalen

Siste del av programmet for neste års Nordlysfestival er nå spikret - og et av innslagene kommer til å være en hyllestkonsert til Leonard Cohen med Arktisk Sinfonietta og vokalist Ida Løvheim.
Vokalist Ida Løvheim skal tolke Leonard Cohen på Nordlysfestivalen. Hun er blant annet kjent fra bandet Hollow Hearts.  
    
      (Foto: Privat)

Vokalist Ida Løvheim skal tolke Leonard Cohen på Nordlysfestivalen. Hun er blant annet kjent fra bandet Hollow Hearts.   Foto: Privat

– Jeg gleder meg!

Det er ikke første gang Ida Løvheim og Arktisk Sinfonietta gir seg i kast med tekst og musikk fra den kanadiske musikklegenden. De laget et lignende prosjekt i fjor.

Vokalist Løvheim forteller at hun har et nært forhold til Cohen, og at hun har fått lov til å velge låtene som skal serveres publikum i domkirka den 30. januar neste år.

LES OGSÅ: «Ferskt» Tromsø-band mottok Nord-Norges største musikkstipend

Beundrer Cohen

– Jeg får lov til å synge mine egne favoritter, det gleder jeg meg veldig til. Jeg har blant annet valgt «Secret Life», «Take that Waltz» og «Susanne», forteller hun.

Cohens musikk og ikke minst hans tekster er noe Løvheim er full av beundring for. Det er musikk som ifølge henne bærer veldig tydelig preg av å være ekstremt gjennomarbeidet og nøyaktig.

TOLKET DYLAN: Johan Aarstein og Ida Løvheim ga konserten «Bob Dylan på nordnorsk» i 2016.  
    
      (Foto: Trond Tomassen)

TOLKET DYLAN: Johan Aarstein og Ida Løvheim ga konserten «Bob Dylan på nordnorsk» i 2016.   Foto: Trond Tomassen

– Hans språk er jo som en forfatters! Og man finner veldig mange fine melodier i hans musikk, melodier som kanskje ikke kommer fram så tydelig ettersom han hadde en veldig «snakkende» måte å synge på, sier hun.

Hun sier det er litt utfordrende å finne fram til en egen vri på Cohens musikk. Hennes egen sangstemme og måte å synge på skiller seg veldig fra Leonard Cohens.

Har tolket Dylan tidligere

Hun er ikke redd for at Cohen-elskere skal mislike at hun gir sitt preg til musikken. Det er ikke første gang hun tolker en artist som svært mange har et sterkt og inderlig forhold til.

LES OGSÅ: Opera, bestillingsverk og nytt, nordnorsk jazzprosjekt avdukes under Nordlysfestivalen

For noen år tilbake tolket hun Bob Dylan.

– Jeg mener at musikk skal kunne tolkes og synges av andre. Men jeg og de andre har snakket mye om det å tolke Cohen, og selv om vi føler ærefrykt så synes jeg ikke det er så skummelt, sier Løvheim.

Konserten med Cohen-musikk er en av de siste puslebrikkene i det omfattende programmet som Nordlysfestivalen har klart å stable på beina til tross for koronapandemien.

TRIO BRAX: Ola Aasdahl Rokkones, Sergej Osadchuk og Julia Neher fra Tromsø. 
    
      (Foto: Carl Christian Lein Størmer)

TRIO BRAX: Ola Aasdahl Rokkones, Sergej Osadchuk og Julia Neher fra Tromsø.  Foto: Carl Christian Lein Størmer

Flere programpunkt

I tillegg presenterte også festivalledelsen konserter med Trio Brax fra Tromsø, duoen Spectral Beat, samt Vocal Art og Ensemble Blå som fremfører verket «Requiem – Shine on Them» av komponist Tore Johansen.

Det blir også musikk-kviss med quizmaster Mika Martinussen.