Tromsøartister på Buktafestivalen: plan B:

Hollow Hearts: – Skal inkludere helt ny musikk i settlisten

Under koronapandemien har det kjente tromsøbandet jobbet med låter til et nytt album. Det har resultert i en uplanlagt endring i spillestilen.
HEADLINER: Hollow Hearts er en av tre headlinere under årets Buktafestival: Plan B. De gleder seg vilt til å spille. (t.v.) Mikael Pedersen Jacobsen, Ida Løvheim, Ida Karoline Nordgård og Christoffer Nicolai Mathisen.  
    
      (Foto: Knut Åserud )

HEADLINER: Hollow Hearts er en av tre headlinere under årets Buktafestival: Plan B. De gleder seg vilt til å spille. (t.v.) Mikael Pedersen Jacobsen, Ida Løvheim, Ida Karoline Nordgård og Christoffer Nicolai Mathisen.   Foto: Knut Åserud

Buktafestivalen har avlyst den årlige festen i Telegrafbukta på grunn av koronapandemien. I stedet har de lansert en plan B utfor Hålogaland Teater. 22-24. juli går Buktafestivalen: plan B av stabelen.

Feedback presenterer et band/artist hver dag under festivalen. I dag er headlineren det kjente tromsøbandet Hollow Hearts.

– Det blir helt nydelig å skulle spille konsert igjen i Tromsø. Jeg tror det kommer til å bli god stemning, vi må bare ikke få overtenning, sier en ivrig Ida Karoline Nordgård, bassisten i bandet.

Hollow Hearts har spilt på Buktafestivalen før, men det betyr ikke at de gleder seg noe mindre i år.

– Vi skulle egentlig spille på storscenen på kvelden, og det er jo det som er drømmen. Men når de ikke kunne gjennomføre selve festivalen på grunn av korona, så er det er veldig bra at plan B faktisk skjer, fortsetter Nordgård.

BASSDRONNING: bandets bassist Ida Karoline Nordgård (t.h.) drømmer om å spille på storscenen under Buktafestivalen, det skulle de egentlig gjøre i år. Men korona kom i vegen.  
    
      (Foto: Daniel Lilleng )

BASSDRONNING: bandets bassist Ida Karoline Nordgård (t.h.) drømmer om å spille på storscenen under Buktafestivalen, det skulle de egentlig gjøre i år. Men korona kom i vegen.   Foto: Daniel Lilleng

For bandet har turnésommeren allerede startet. Fra mai til juni var de rundt omkring i Nord-Norge. I starten av juli var de i Egersund og rett etter de har spilt på Buktafestivalen går turen videre til forskjellige, mindre steder i nord.

– Vi skal spille i Skarsvåg utfor Honningsvåg, i Kokelv og på Varangerfestivalen. Det er litt som skjer, og det er veldig kjekt.

Ny musikk på settlisten

Nordgård forteller at de har planer om å slippe ny musikk, noen av de nye låtene kan du høre allerede på Buktafestivalen.

– Vi har fått skrevet masse ny musikk, og vi skal presentere ganske mye nytt materiale på Bukta. I hvert fall fire nye låter kommer på settlisten vår, informerer hun.

SLIPPER NY MUSIKK: Hollow Hearts skal slippe en ny singel til høsten, og et helt album før sommeren til neste år. Noen av de nye låtene kan du høre allerede under Buktafestivalen 22. juli. (t.v.) Mikael Pedersen Jacobsen, Ida Løvheim, Ida Karoline Nordgård og Christoffer Nicolai Mathisen.  
    
      (Foto: Knut Åserud )

SLIPPER NY MUSIKK: Hollow Hearts skal slippe en ny singel til høsten, og et helt album før sommeren til neste år. Noen av de nye låtene kan du høre allerede under Buktafestivalen 22. juli. (t.v.) Mikael Pedersen Jacobsen, Ida Løvheim, Ida Karoline Nordgård og Christoffer Nicolai Mathisen.   Foto: Knut Åserud

Hollow Hearts har planer om å gi ut en singel til høsten, og forhåpentligvis gi ut et album til neste sommer.

– Vi har vært et albumband fra begynnelsen av. Vi liker formatet med at man kan fortelle en historie gjennom plata. Med de nye sangene har vi gått litt tilbake til ungdomstiden for inspirasjon. Vi bikker jo snart 30 år hele gjengen, så vi har selvsagt skrevet en sang om det. Vi har faktisk endret litt på spillestilen vår, musikken har blitt litt mer pop. Vi har ikke gjort det bevisst, det er ikke fordi vi ønsker å fornye oss. Musikken har bare blitt mer moderne.

Fire kjappe

– Hva er ditt beste Buktafestival-minne?

– Det var sommeren i 2016 når det var helt sykt fint vær, og Senjahopen havnet på kveldsprogrammet, de erstatta DeLillos. Det var gull og glitter i hele bukta. Det var helt nydelig.

– Hva må du ha på festival?

– Må ha pils og musikk. Ja og god stemning.

– Hva har vært det beste og det verste med korona?

– Det verste må jo ha vært at man har blitt frarøvet identiteten sin litt. Man blir fort det man jobber med, når jobben min stoppet så har jo jeg stoppet litt opp. Det beste har vært å finne ut hva som er meningen med det vi holder på med. Men også finne ut hvem jeg er når jeg ikke er på jobb, men jeg har funnet ut at dette virkelig er min lidenskap, så da får jeg bare være jobben min.

– Jeg har og fått hund, men det er ikke en koronahund. Det er viktig å understreke.

– Hva er dine topp tre favorittalbum?

– Oi dette var veldig vanskelig. Dette er bare 3 av 50 beste, folk får heller ringe og spørre om de lurer på resten, sier hun og lister opp:

1. Pink Floyd «Dark Side Of The Moon». Ingen tvil. Dette var mitt første møte med musikk, det var der jeg virkelig fikk interessen min.

2. Bon Iver «For Emma, Forever Ago». Er dette noe jeg kan sette på lista mi? Den er fra ungdomstiden min, da alt var vanskelig og alt det der. Jeg har hørt albumet i hjel, og det er fortsatt fint, jeg hører fremdeles på det.

3. Neil Young «Harvest». Masse fine låter, mye sjel. Veldig mye kul komp. Det låter fett.