– Har du sett den memen her?

Dagny ber storesøster og manager Juna om å bla fram en meme på telefonen som viser to menn som løper om kapp. Den fremste løper mens han forsøker å prosessere 2020, hva som skjedde. Hakk i hæl kommer 2022 i voldsom fart.

– Jeg vet, sykt ikke sant? Tenk at det er jul og 2022 om fire måneder. Hva skjedde, sier Dagny.

Det er et retorisk spørsmål. Vi vet alle hva som skjedde. Året som snart har blitt til to år. Det starter med K og slutter på «åranna».

– Alder og tid er en merkelig greie. Situasjonen vi nå har vært i gjør at tiden har stått i ro, men samtidig har tida gått. Jeg husker folk som har sagt sånn «herregud, æ føler det va som i går at æ va 30», og jeg har tenkt «ro'an ned litt nu, du e jo 80, nu overdriv du». Men jo eldre jeg blir, jo mer skjønner jeg at det kanskje er sant. At hele livet er sånn – at tida går, men at man ikke henger med. Jeg er 31 år nå, men jeg stoppa egentlig opp på 26. Det er mitt tall.

– Det beste året jeg har hatt

Dagny vet at mange hata 2020, men hun elska det egentlig. Det var nemlig året hun ga ut sitt første album, «Strangers / Lovers». Året hun fant ut at hun liker å skrive album, å ha et større konsept, fortelle en større story enn de tre-fire minuttene en sang varer.

– 2020 var et soveår, et år med kanselleringer og utsettelser, også for meg, men for min del var det likevel det beste året jeg har hatt. Jeg hadde albumet å jobbe mot, et tydelig mål. Min jobb kan være delvis flytende, så det å ha noe konkret å jobbe mot, å vite ett år fram i tid hva som skal komme, planlegge hvordan det skal se og høres ut, var en ny opplevelse for min del. Jeg elska det.

«Strangers / Lovers» ble godt mottatt og har blitt avspilt over 40 millioner ganger, noe som tilsvarer to platina. Superhiten «Somebody» har fått fire ganger platina.

– Heldigvis ble det litt av festivalsommeren i år. Jeg trengte å spille låtene fra albumet live for å få dem litt ut av kroppen. Det var veldig spesielt å høre og se hvordan folk hadde tatt til seg albumet. At folk kunne «Somebody» og «Come Over» visste jeg, men ikke at de skulle synge med på «Please look at me» eller «Moments». Det var skikkelig gøy.

One hit wonder?

Suksessen til Dagny startet i 2016 med låten «Backbeat». UKA etter at den ble sluppet, satt Dagny på flyet til LA for sitt første bransjemøte.

GLEDER SEG: Dagny slo gjennom i 2016. I 2022 gleder hun seg til europaturné og norgesturné - og til å skrive ny musikk. Foto: Daniel Lilleeng

Og så kom skriveriene i avisene – var Dagny et «one hit wonder»?

– Det er jo etterpå at jobben starter. Jeg tenkte først at det aldri kommer en ny Backbeat, og så aldri en ny «Fools Gold», det samme med «Love You Like That» og så «Somebody». Og det er jo sant at det aldri kommer en sånn låt igjen, men det kommer jo andre som vil treffe på sitt vis. Det er jo det som er så spennende.

Hører låter i hjel

Det er alltid manager og søster Juna som får høre en ny låt først. Hvis hun ikke liker den, da merker Dagny det med en gang. Og Juna bruker å ha rett i om en sang er en hit eller ikke. I alle fall ifølge Dagny sjøl.

Liker hun den, hører hun på den 200 ganger på rappen. Som for eksempel med «Backbeat» – da skjønte Juna at hun hadde truffet noe.

Dagny Norvoll Sandvik Foto: Daniel Lilleeng

– Har du noen gang trosset Junas råd, eller har Juna tatt feil?

Søstrene ser på hverandre.

– Du var jo ikke supergira på «Moments», men så ble jo ikke det den største hiten, sier Dagny og ler.

– Ikke si det da. Men ja, det var jo jeg som insisterte på at du skulle ha vokal på «Drink About». Jeg har hatt tro på alle låtene dine som har blitt store, faktisk.

– Denne gangen stemmer det

Dagny har hatt flere konsertplaner hun har måtte avlyse på grunn av korona. Da korona-nedstenginga kom 12. mars og søstera sa at de kanskje måtte avlyse festivalsommeren 2020, kom Dagny med sine «famous last words»: «E du gal? Korona vil være over lenge før det!» Og midt under lockdown lanserte hun til og med en Europaturné for januar 2021. Den måtte bli utsatt.

I 2022 skal Dagny ut på den største norgesturneen i hennes karriere til nå. Foto: Daniel Lilleeng

– Kanskje virka jeg naiv, men de fleste ble veldig glade for å se en konsertplakat igjen. For meg handla det mest om å holde meg positiv, se fremover. Men jeg tror folk har troa på at neste år blir normal. Jeg vet jeg sa det om i fjor og tok feil, og at jeg planla en europaturné som måtte bil utsatt et helt år, men nå til våren skjer det.

– Nei, ikke til våren. I januar, sier Juna og korrigerer søstera si.

– Ja ja, poenget er at det kommer til å skje iallfall. Og nå mener jeg det oppriktig, og dette kan du sitere meg på: er vi inne i sluttfasen. Denne gangen stemmer det. Og hvis vi fortsatt sitter og flirer av det jeg sa om to år, at korona ennå ikke er over og ingen kan holde konserter, da skal jeg finne meg en annen jobb.

Skal i studio

Nå er det rett i studio for å skrive og å spille inn nye popperler. Dagny vil gjerne ha noe klart til hun skal ut på turné i januar. Først europaturné, så norgesturné – tre konserter i Trondheim, tre i Oslo, og to i Bergen og i Tromsø, blant annet.

Norgesturneen blir den største Dagny noensinne har gjort med tanke på antall publikummere. Første konsert i på The Edge er allerede utsolgt.

– Kjenner du på presset om å være aktuell?

– Nja, kjenner jeg på det? Jeg prøver å ikke være for opphengt i det. Det er naturlig å trekke seg litt tilbake for å skrive, men da har jeg jo lyst til å ha noe nytt å komme med når jeg stikker hodet fram igjen. Jeg har skrevet en del i vår, men så har jeg samtidig lett etter det nye albumet, noe som tenner en gnist eller inspirerer meg på ny. Da kunne jo ikke festivalsommeren kommet på et bedre tidspunkt. Spillinga påminte meg om hvorfor jeg gjør det jeg gjør. Det kommer godt med når jeg skal i studio.