Behagelig mimring og forfriskende nytt

Bo Kaspers Orkester leverer live på The Edge-scenen. En lun avslutning på Nordlysfestivalens andre dag.
SAMSPILT: Det er behagelig å se et band som er så avslappet samspilt som Bo Kaspers Orkester. Spesielt nydelig på trompet av John-Erik Bentlöv, og sildrende tangentspill av Mats Schubert. 

SAMSPILT: Det er behagelig å se et band som er så avslappet samspilt som Bo Kaspers Orkester. Spesielt nydelig på trompet av John-Erik Bentlöv, og sildrende tangentspill av Mats Schubert. 

The Edge: Sist gang Bo Kasper og hans orkester var i Tromsø var tidlig på 90-tallet. Drøye 20 år har gått. Når de nå er tilbake for å spille på Nordlysfestivalen passer det ypperlig å starte med den oppkvikkende og mimrende førstesangen «Att Vara Ung» fra sin nyeste plate, «Redo Att Gå Sönder».

Se bilder fra konserten!

«Ung, att vara ung

att veta alt, och ändå inget

Vägarna ligger där, hvem vet var dem bär

visst känns det skönt att fantistera».

Gammel slager

Konserten byr på et dryss av låter fra nyplata, men også kjærkomne tilbakeblikk til de kjente kjære som sitter i pannebrasken på de fleste. Pianoanslaget til «Hon Är Så Söt» gir gjenkjennende applaus før første strofe.

Etter å ha gitt honnør til The Edge for et arrangement for og med syriske flyktninger arrangert i deres nærhet tidligere på dagen, understreker Bo Kasper at han og hans orkester tror på å bygge et samfunn i fellesskap, og ikke stenge dørene. Det er 20 år siden «En Ny Skön Värld», men den oppsummerer og trøster situasjonen i dag perfekt:

«Jag ska inte tänka etter

På alt de sjuka som vi gör

Det är en galen tid vi lever i

Det var nog ännu värre förr»

Vil du vite hva som skjer i Tromsø? Besøk vår kalender Det Skjer!

Nydelig samarbeid

Midt i konserten kommer Christel Alsos på scenen for «Håll ut», Spotify-favoritten som på kort tid har blitt en favoritt hos mange. Det er nydelig å høre Alsos› sarte stemme, og at hun synger på egen dialekt er kjærkomment. Et samarbeid jeg gjerne hører mer av.

Bo Kaspers Orkester holder fortsatt koken, og vel så det. Med en sjarmerende Bo Kasper Sundström i front av sitt musikalsk allsidige og samspilt seksmanns orkester, er det pop, soul og jazz som får selv stivfrosne januarkropper til å vugge på The Edge.

Etter ekstranummeret er det greit å kunne unnskylde konsertstopp med at man skal ta hensyn til at selveste Hans Majestet Kong Harald skal få hvile i overetasjen. Litt over midnatt får sistelåten «Tack» fra høstens nyplate avslutte en behagelig konsertopplevelse perfekt.