En barne-TV-onkel på fleinsopp

En ekte sirkushund lar seg aldri kue.
 
        
            (Foto: Trond Tomassen)

  Foto: Trond Tomassen

Rakettnatt, lørdag
BOB HUND

bob hund er et band som har unngått snarveier, og heller valgt de bratteste oppoverbakkene helt siden starten i Stockholm på tidlig 90-tall. De valgte å synge på skånedialekt, de valgte et bisart bandnavn og de spilte en funky avart av rock som var alt annet enn tidsriktig.

Les alt om Rakettnatt her

Som første band ut på lørdagens Rakettnatt møtte bandet en ny oppoverbakke, i form av et ubehagelig glissent torg. Selv om bob hund profilmessig er et band som passer vel så godt på Buktafestivalen, brettet frontmann Rolf Thomas Öberg opp ermene, og gjøv løs på oppgaven med barnlig entusiasme.

Se bildene av artistene her

”Håll hårdt i era plastmuggor – här skall det rockast!”, var den krystallklare advarselen til publikum før den funky åpningslåten ”Brooklyn Salsa”.

Öberg er en formidabel frontfigur, og ingen ville vel ha tippet at han pusher femti. Vokalisten er som en topptrimmet barne-TV-onkel på fleinsopp, der han forsøksvis prøver seg på ny verdensrekord i burleske stunts langs scenekanten. Morsom er han også, blant annet da han i skrytende positur introduserer neste låt som en av de hundre beste bandet har skrevet.

Mannen har flere scenetriks i ermet enn en flokk av sirkushester, og noen visdomsord leverer svensken også: ”En kann inte stå och lata sig när en lyssnar til bob hund – varje melodi kann vara den sista!” brøler Öberg. Responsen uteblir, noe som kanskje ikke er så rart da bob hund-fans i stor grad er folk født på 70-tallet, som bruker brorparten av tida si på kontorer innen offentlig sektor.

Resten av ensemblet gjør en adekvat jobb, uten at det spruter entusiasme ut av forsterkerne deres. Følgelig tar konserten aldri ordentlig av. 2001-hiten "Ska Du Hänga Med? Nä!" sitter som en knyttneve i sideflesket, men bandets ferske singel "Din piñata" låter langt flatere live enn i innspilt versjon.

bob hund har ved flere anledninger blitt kåret til det beste livebandet i vårt naboland – som sier sitt, da de kontinuerlig har konkurrert med noen av verdens beste og mest suksessrike band/artister. Denne lørdag satt dog underholdningsbiten langt bedre enn det musikalske.

Men moro – det var det!