Tungtvann kom, laiset og vant hele kvelden

De gamle er fremdeles eldst og viste hvor skapet skal stå.
 
        
            (Foto: Trond Tomassen)

  Foto: Trond Tomassen

Årets retroalibi på Rakettnatt er ingen ringere enn de gamle ringrevene i Tungtvann, men om du trodde de bare stilte opp for pengene tok du nok feil. Tungtvann kom, laiset og vant hele kvelden.

I motsetning til Karpe Diem, er det vanskelig å forsvare Tungtvanns relevans i 2016. De la tross alt opp i 2007, før de gjorde comeback i 2014. Det som kun skulle være to eksklusive konserter den gang, har blitt til et titalls konserter over hele landet i årene som fulgte, blant annet på The Edge her hjemme i fjor.

Så hvordan kompensere for manglende relevans? Joda, med å kjøre et veldig tight sett fylt til randen med både hits og gamle publikumsfavoritter. Det hjelper også ganske mye på helhetsinntrykket at det ser ut som gutta koser seg fælt sammen på scenen.

Etter en litt rusten start, kjører de opp med «Ka Du Mein?!?», «Kjeppa & Batonga» og «Pøbla», før Joddski får skinne litt med en ny låt og Àgy joiner på «Gærnt Med Mæ».

Publikum er med hele veien, men det tar virkelig av når de starter på deres nådeløse innspurt. Det er grei kok når de kjører «Jenta fra i Fjor» og «2 Uka» rett etter hverandre, men den uslåelige festduoen som er «Mor, Du e Hot» og «Sinnsyk» sender Stortorget rett til himmels. Jeg tviler på at det noen gang har vært makan til dansefest på Stortorget.

Da kan Lars trygt invitere ungene sine med bak miksebordet på «Ubudne Gjesta» for å hype opp stemningen enda mer, før de avslutter med stil med «Bransjehora».

Dette ble alt annet enn et pliktløp. Tungtvann er alt det en retrobooking burde være. Gamle helter som enda har noe å melde og som setter pris på fansen. Nå kan man jo bare håpe at de kanskje går i studio igjen og mekker noen nye låter i samme slengen. Det hadde ikke vært feil.