Anmeldelse:

«Frisk indiepop man bare må like»

Resirkulert leverer en knallsterk debutplate man lett kan like.
Det Tromsø-baserte Storfjordbandet har holdt på siden årsskiftet 2012/2013, og består nå av låtskriver og vokalist Emil Karlsen (19), gitarist og korist Johan Edvard Gamst-Eriksen (17), trommeslager Isak Bakkeli (18) og bassist Jonas Stenberg Nilsen (21). 

Det Tromsø-baserte Storfjordbandet har holdt på siden årsskiftet 2012/2013, og består nå av låtskriver og vokalist Emil Karlsen (19), gitarist og korist Johan Edvard Gamst-Eriksen (17), trommeslager Isak Bakkeli (18) og bassist Jonas Stenberg Nilsen (21). 

Resirkulert har siden 2015, med singelen «Nederst på lista», vist at de har noe å fare med på den norske indiepop-himmelen. Siden den gang har de flere ganger blitt «ukas urørt» på P3, og blitt listet med nesten samtlige låtslipp fram mot debutskiven «Du snakke for dæ sjøl», som ble sluppet forrige fredag.

I sommer kunne vi også observere Resirkulert foran en fullstappet Little Henrik-scene under Buktafestivalen, hvor bandet beviste at de har et trofast publikum, og ikke minst at de leverer så det suser i liveformatet.

Dermed var forventningene store i forkant av albumdebuten, som ble satt på vent på grunn av en datakrasj i studio.

Og for en heidundrende plate storfjordingene kommer med. Åpningssporet «Grav dæ ned igjen» er en diggbar indiepop-låt, som umiddelbart fester seg på hjernebarken. Assosiasjonene til John Olav Nilsen og Gjengens debutplate «For sant til å være godt» styrkes umiddelbart når lytterfavoritten på Spotify «En million» slår inn.

Riffet er slående likt «Lykkelig ulykkelig» av John Olav Nilsen og Gjengen, og man skjønner at nordnorsk indiepop ikke er så ulik den man tidligere har hatt suksess med på vestlandet.

Med både hverdagslige og samfunnskritiske tekster viser vokalist Emil Karlsen at han er en habil låtskriver, som leverer alt fra smarte rim til treffende strofer til ettertanke for lytterne.

Dette er også den store styrken til Resirkulert, som ellers lener seg på friske riff og et sikkert lydbilde fra den anerkjente og lokale produsenten Ariel Joshua. Platen er godt balansert med raske poplåter og mer rolige tekstbaserte låter, som passer både på P1 og P3s spilleliste. For Karlsen skriver om alt fra oljepolitikk i låten «Undervannsfest» til nostalgien med vinylplater i låten «Ekte vinyl».

Uansett om det er såre tekster om hverdagslige følelser eller blytunge politiske temaer, klarer Karlsen å sette lystige melodier og strofer til låtene, som løfter dem til umiddelbare hits på platen.

Derimot er det ikke alle låtene som faller like mye i smak som resten. Stemmen til 19-åringen har begrensninger, og det bærer låtene også preg av. Vokalisten har en sjarmerende stemme, men tåler ikke alle partiene hvor låtene tar av på blant annet koringene.

«Du snakke for dæ sjøl» er likevel en knallsterk debut fra et band vi kommer til å høre mye av i fremtiden.
 

iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.