Befester sin stilling som en av våre fremste visekunstnere

Ola Bremnes slipper ikke taket i Petter Dass. Visekunstneren fra Kvæfjord og barokkpresten fra Alstadhaug har med suksess vært følgesvenner siden 1984.
Ola Bremnes: Ola Bremnes har igjen tatt fatt i Petter Dass’ tekster, og lykkes bedre enn noen gang med å skape noe som kan angå mennesker av i dag.  
        
            (Foto: Øyvind Arvola)

Ola Bremnes: Ola Bremnes har igjen tatt fatt i Petter Dass’ tekster, og lykkes bedre enn noen gang med å skape noe som kan angå mennesker av i dag.   Foto: Øyvind Arvola

Nå følger Ola Bremnes opp med «Petters Poetiske Pulver», med sin trofaste våpendrager Bjørn Andor Drage på tangenter og ellers et stjernelag av musikere med Hekla Stålstrenga-duoen Ragnhild Furebotten på fele og Tore Bruvoll på gitar. I tillegg hører vi Gjermund Silset på bass og Helge Norbakken på trommer.

Opplegget er litt som før. Ola Bremnes bruker gamle salme-folketoner til dikterprestens tekster der det har vært naturlig. Flere av dem kjenner vi også fra før i tilknytning til Petter Dass, som for eksempel «Vær hilset» og «Herre Gud». Men her er også nye melodier han skrevet for de aktuelle tekstene.

Det som kanskje skiller denne utgivelsen fra det Ola Bremnes tidligere har gjort med Petter Dass, er at han har beflitta seg mer med å føre både tekstene og musikken inn i vår tid, og lykkes med det.

Bremnes har tatt fatt i tekstene, skjært bort værs for å sitte igjen med det som har betydning for det moderne menneske.

Valget av musikere er så desidert med på å styre retninga. Avstanden mellom barokk og folkemusikk er ikke så stor, og Furebotten og Bruvolls måte å tilnærme seg folkemusikken, med påvirkning fra annen tradisjonsmusikk, americana og verdensmusikk og et moderne sound, gjør noe med melodiene. Her passer parhestene Gjermund Silset og Norbakken også perfekt inn.

Og Bjørn Andor Drage med sine tangenter knytter musikalske bånd både til barokkorgelet og folkemusikken samtidig som han legger på moderne og stemningsskapende lydtepper.

Og Ola Bremnes selv befester sin stilling som en av våre fremste visekunstnere.


 


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.