Lørdag hver dag i uka!

Det er noe friskt med å åpne en låt, og i dette tilfellet også selve albumet, med et refreng.
 
        
            (Foto: Sigbjørn Borud)

  Foto: Sigbjørn Borud

Denne offensive gå-rett-i-strupen-metoden som ble gjort aller best på The Beatles’ «She Loves You» sørger for en øyeblikkelig eksplosjon av positiv energi. Denne positive energien viser seg å være en kjerneverdi ikke bare i åpningskuttet «Land of Hearts», men gjennom hele debutalbumet til Saturday City.

Østfold-bandet har eksistert som en brødreduo bestående av Stian og Magnus Gulbrandsen frem til nå. Minstemann leverer lekkert gitarspill, mens storebror leverer følsomt og stilsikkert bak mikrofonen. På fullengder nummer én nyter låtene allikevel svært godt av widescreen-formatet det ypperlige backingbandet tar i bruk.

Flere vil dra kjensel på gitarist Stian Gulbrandsen fra Death By Unga Bunga, og hans bror har også erfaring innen «Mosserocken». Saturday City operer allikevel i en litt annen musikkstil enn den spretne garasjerocken byen er mest kjent for.

Bandet tar utgangspunkt i americana-sjangeren, men spriter opp musikken med shots av heartland-rock og powerpop med høy volumprosent. På sitt beste låter Saturday City som en mellomting av The Jayhawks og Big Star – som er en av de fineste komplimentene jeg har gitt til mennesker uten å ha noen form for kjønnslig baktanke.

En av flere nydelige låter kommer i form av duetten «Carry What I Can». Her blir Magnus Gulbrandsen og Elvira Nikolaisen til sammen større enn sine enkelte parter. Dette 2+2=5-øyeblikket er et av de vakreste, mest troverdig romantiske musikkstykkene jeg har hørt i 2017.

«Through This Reality» er et velkomponert, bunnsolid album. Balladene balanseres godt av spretne, muskuløse og humørfylte poplåter. Daglige gjenhør med plata er som å ha lørdag hver dag i uka.