Årskavalkade 2017

Her er Jørgen Nordengs 10 anbefalinger fra 2017

Jørgen er fast bidragsyter og gjesteskribent for Feedback. Her er 10 anbefalinger fra Ørnes' store sønnesønn (Ørnes' store sønn er hans far, Kjell Nordeng)
 

MERIDIAN DAN  «Hot For Me Now»
Det har vært stille rundt briten siden han slo igjennom med «German Whips»  for et par år siden, men denne garage-inspirerte dansegulvsdødaren fortjente virkelig ikke å bli forbigått i stillhet.

GARREN, G PERICO «LA Shit»
Hvem er Garren? Aner ikke, men G Perico er den beste LA-rapperen siden YG, og alle utgivelsene hans fra i år holder mål som Jacob Karlstrøm.

HUSALAH «Protect Your Soul»
Hvis du sampler Sade, er du garantert plass på årsbestelista mi, men når du gjør det som Bay Area-veteranen gjør her? Hjelpes.

KODAK BLACK «Tunnel Vision»
Drittsekk av en Baton Rouge-rapper, som besitter en sjelsvrengende kvalitet kun Lil Boosie har besittet siden 2Pac, og sliter med å gjøre noe feil. Denne og Geto Boys-refererende «Transportin»  er årets mest essensielle.

CAMILA CAPELLO «Havana»
Hvem sa guilty pleasure? Seriøst, hvem?

J HUS «Common Sense»
Eneste album på lista. Ingen har definert lyden av 2017 som Hus. I skjæringspunktet mellom grime, dancehall, hiphop og London bash, med flere fulltreffere enn Kristian Fardal Opseth.

A$AP FERG feat. BUSTA RHYMES, A$AP ROCKY, DAVE EAST, FRENCH MONTANA & SNOOP DOGG «East Coast (Remix)»
Man skulle tro at gjengen til pynten selv, A$AP Rocky, var mere lettbeinte enn dette, men Ferg har seila opp som en av de tyngste premissleverandørene for gaterap -selv Busta Rhymes er i toppform på årets possecut.

LIL UZI VERT «X0 Tour Llif3»
«Gucci Gang»  var kanskje årets hypeste låt fra en av Lil-rapperne, men Uzi Vert plasserte seg virkelig i en egen klasse med låter som denne.

OMB PEEZY «When I Was Down»
Årets debutant. Alabama-rapper signert på E-40s Bay Area-imperium Sick Wid It Records? Høres ut som tidenes kombo. Og det er det.

FUTURE «Incredible»
«Mask Off»  fikk nok mest spins, men her gjorde Future noe helt nytt, og viste hvorfor han er alt annet enn en vanlig mumlerapper.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.