«En av Norges rareste og fineste duoer»

Barren Womb er et makeløst band.
 

De Trondheim-baserte nordlendingene Tony Gonzalez (Narvik) og Timo Silvola (Tromsø) har utgjort en av musikk-Norges rareste og fineste duoer I årevis allerede. Disse to får mer ut av en Fender Telecaster og et trommesett enn mange andre får ut av ei hel orkestergrop.

Barren Womb er prov på at summen kan bli høyere enn sine addender skulle tilsi – ikke kun med tanke på volum, men også melodisk og stemningsmessig.

Å kalle artister unike er en farlig, og ofte historieløs, ting å si i 2018. Men Barren Womb er faktisk makeløse. De sørger for at musikken er svært vanskelig å beskrive med tradisjonell sjangerterminologi, og man får nøye seg med den nokså unøyaktige «mørk, hardstlående rock».

På sin tredje fullengder sikter duoen minst like bredt som tidligere, men hjelpemidlene er få, og det er lite juks og fanteri i miksen.

«Slumlord Millionaire» er en syv minutter lang reise ned i avgrunnen, mens den avsluttende «Russian Handkerchief» er som en vakker gravmarsj – hvor enn ulogisk det måtte låte. Min favoritt forblir allikevel «Crook Look», der det mollstemte refrenget sørger for en kraftig emosjonell utløsning. Digg!