Den norske metallabelen Duplicate har hatt for å vane å plukke opp hardtslående snadder fra undergrunnen her til lands. Sist ute er Haugesund-bandet Shakma, som ga ut sin debutplate på tampen av februar.

Og for en debut! Denne unge (ser det som på bildene) kvartetten får virkelig blodpumpa til å slå, og «House of Posession» er et ypperlig soundtrack til gladvolden på ethvert guttevorspiel med respekt for seg selv.  Norge har fostret en rekke glimrende thrash metal-band det siste drøye tiåret, og Shakma er et nytt tilskudd til denne spinnville stammen.

Her er det ikke mye produksjon å snakke om, og lyden er knusktørr – som gjør all instrumentering veldig iørefallende. Trommene ligger kledelig høyt i miksen for maks nakkelseng-effekt, men gitarene kunne godt ha vært enda mer fremtredende. Musikken er velspilt, men ikke overspilt.

Som i all thrash fra øverste hylle lager Shakma riff som setter seg i hjernebarken, og fremføres i et tempo som gir maksimal nakkesleng-effekt. Som for alle fans av denne sjangeren, er det 80-tallet som gjelder for haugalendingene.  De er ikke like punkinspirerte som Deathhammer eller like hardtslående som Nekromantheon, men tenk heller en miks av Destruction, Exodus og «Schizophrenia»-æra Sepultura.

SHAKMA «House of Posession» (Duplicate Records)