Norges rocknestor Michael Krohn slapp nylig en aldeles feiende flott og akustisk versjon av sin egen/Kjøtts rockklassiker «Jeg vil bli som Jesus». Det åpnet muligheten til å presentere ei liste med noen foretrukne Jesus-favoritter fra musikkhistoriens fyldige hvelv av godsaker.

Eneste kriterium er at navnet Jesus er nevnt i låttittelen, og at låten er noe jeg selv liker. Man kunne selvsagt gått bananas, ananas, mango og tyttebær i gospelmusikkens vidstrakte univers, men det hadde blitt for enkelt.

Her er derfor ei liste som spenner fra metal og country via gospel (selvsagt!), pop og industrirock, til britisk bluesrock og beinhard punk. Jesus lever så absolutt – iallfall i musikken.

Og hva er dine Jesus-favoritter? Bring’em on! Nedenfor følger ei spilleliste, som selvsagt blir oppdatert etter hvert som man blir informert om selvsagte valg man glemte i forbifarten.

Her er mine 21 Jesus-favoritter, i uprioritert rekkefølge.

Det er et utall låter med Guds angivelige sønn i tittelen, og de fleste av de ovennevnte låtene er lagt til vår knakende flotte spilleliste. Denne vil selvsagt oppdateres fortløpende, så det er bare å melde inn åpenbare (!) mangler, og de vil legges fortløpende til.

Close, but no sigars:

THE STOOGES «Jesus Loves The Stooges»

BLACK LIPS «Big Black Baby Jesus of Today»

THE FLAMING LIPS «Shine On Sweet Jesus»

SOUNDGARDEN «Jesus Christ Pose»

VIOLENT FEMMES  «Jesus Walking On The Water»