Feedbacks årskavalkade 2018:

Jørgen Nordengs 10 favorittalbum fra 2018

Jørgen Nordeng er, foruten å være en av landets mest respekterte rappere, fast gjesteskribent for Feedback. Her er er hans 10 utvalgte skiver for 2018.
 

1. WESTSIDE GUNN «Supreme Blientele»
Griselda-gjengen, med Westside Gunn og broren Conway i spissen, har egenhendig tatt oss tilbake til fremtiden, med en oppdatert versjon av 90-tallets sjelfulle gangsterrap fra New York. Kompromissløst er bare forbokstaven, og Ghostface Killah-referansen en fin pekepinn om landskap.

 

2. BLOOD ORANGE «Negro Swan»
Noen skiver bare sniker seg inn under huden din, og nekter å gå noe sted: «Negro Swan» er ei sånn. Ei soulplate for mørke vinterkvelder, psykedelisk alt-r&b med humøret til ei indieplate.

 

3. TRAVIS SCOTT «Astroworld»
Albumet A$AP Rocky, Kanye og Drake skulle ønske de kunne lage: Travis Scott viser respekt til sin Houston-arv med referanse-bonanza, og orkestrerer et tidløst men dagsordensettende prosjekt som avslører flere lag enn Russlands dopingkommisjon.

 

4. THE JACKA & AMPICHINO «Devil´s Rejectz 3: An American Horror Story»
Døde rappere forteller noen gang jævlig gode historier. The Jacka gikk bort alt for tidlig, heldigvis etterlot den produktive historiefortelleren fra Bay Area nok melankolsk og introvert Mobb Music til at treeren i denne populære samarbeidsserien seilet opp på toppen.

5. 6LACK «East Atlanta Love Letter»
Et fremmedgjort, iskald og dystert r&b-sound som har sine røtter i The Weeknd før han ble Starboy, fra sangeren med fortid som battlerapper. Kontekst tilhører en rapper, og kan kanskje virke overfladisk, men har en dybde få av hans kolleger forunt.

6. CARDI B «Invasion of Privacy»
Hvem hadde et bedre år enn Cardi? Nei sånn seriøst, hvem?

7. SiR «November»
TDE-gjengen leverte sterkt med Black Panther-soundtracket og Jay Rock, men den særegne soulen til SiR tålte flest runder på strømmetjenester.

8. PUSHA T «Daytona»
Av hele vårpartens overdådige Kanye West-prosjekt er det to som står seg. Det ene består av årgangs-r&b fra Teyana Taylor, det andre er denne, som fra en hvilken som helst annen rapper hadde vært en sertifisert klassiker.

9. SOB X RBE «Gangin I & II»
Det bobler og syder i Bay Area-området, og en enorm mengde rappere står klare til å forvalte den tunge arven. Den heftige og begeistra Vallejo-gruppa SOB X RBE står i bresjen for disse, sammen med Sacramento-gangsteren Mozzy, som også slapp veldig bra saker i år. Begge var representert på Kendricks «Black Panther»-soundtrack.

10. NIPSEY HUSSLE «Victory Lap»
Endelig var det Nipseys tur til å debutere sånn på ordentlig-ordentlig, og resultatet var mer gjennom ført enn utgivelsen til YG, hans største konkurrent innen moderne sør-californisk gangstarap. Det var likevel ikke nok til å dra han opp på A-laget, men svært nok for meg, som Jonas Fjeld ville sagt det.

Se også de andre topplistene til Feedback her:


Årskavalkade 2018:

Helge Skogs 10 favorittalbum fra 2018

Nok et nydelig musikkår nærmer seg slutten, og da må man runde av med den edleste formen av nerderi: En topp 10-liste, selvfølgelig!Feedbacks årskavalkade 2018:

Egon Holstads 10 favorittalbum fra 2018

Det finnes ikke dårlige plateår. Det finnes bare late lyttere, de som mener at det ikke er laget bra musikk siden de selv spilte blokkfløyte på barneskolen, og iallfall ikke siden Bob Dylan tippet på motorsykkel, eller Jim Morrison tok sitt siste bad.Feedbacks årskavalkade 2018:

Kari Westergaards 10 favorittalbum fra 2018

Kari Westergaard skriver fast for Feedback, der hun ukentlig anbefaler en spesifikk utgivelse som finnes på det herlige formatet vinyl. Her er hennes 10 foretrukne fra plateåret 2018.Årskavalkade

Helge Matlands 10 favorittalbum fra 2018

Evighetsmaskinen Helge Matland gikk av med pensjon i fjor, men dette har selvsagt ikke forhindret ham i å fortsette med å levere anmeldelser til oss, det være seg konserter eller plater. Her er hans utvalgte for 2018.Årskavalkade 2018

Åsgeirs 10 favorittplater fra 2018

Dette er platene som fikk tærne på Feedback-redaksjonens "Frem fra glemselen"-journalist til å krølle seg.