1. WESTSIDE GUNN «Supreme Blientele»

Griselda-gjengen, med Westside Gunn og broren Conway i spissen, har egenhendig tatt oss tilbake til fremtiden, med en oppdatert versjon av 90-tallets sjelfulle gangsterrap fra New York. Kompromissløst er bare forbokstaven, og Ghostface Killah-referansen en fin pekepinn om landskap.

2. BLOOD ORANGE «Negro Swan»

Noen skiver bare sniker seg inn under huden din, og nekter å gå noe sted: «Negro Swan» er ei sånn. Ei soulplate for mørke vinterkvelder, psykedelisk alt-r&b med humøret til ei indieplate.

3. TRAVIS SCOTT «Astroworld»

Albumet A$AP Rocky, Kanye og Drake skulle ønske de kunne lage: Travis Scott viser respekt til sin Houston-arv med referanse-bonanza, og orkestrerer et tidløst men dagsordensettende prosjekt som avslører flere lag enn Russlands dopingkommisjon.

4. THE JACKA & AMPICHINO «Devil´s Rejectz 3: An American Horror Story»Døde rappere forteller noen gang jævlig gode historier. The Jacka gikk bort alt for tidlig, heldigvis etterlot den produktive historiefortelleren fra Bay Area nok melankolsk og introvert Mobb Music til at treeren i denne populære samarbeidsserien seilet opp på toppen.

5. 6LACK «East Atlanta Love Letter»Et fremmedgjort, iskald og dystert r&b-sound som har sine røtter i The Weeknd før han ble Starboy, fra sangeren med fortid som battlerapper. Kontekst tilhører en rapper, og kan kanskje virke overfladisk, men har en dybde få av hans kolleger forunt.

6. CARDI B «Invasion of Privacy»Hvem hadde et bedre år enn Cardi? Nei sånn seriøst, hvem?

7. SiR «November»TDE-gjengen leverte sterkt med Black Panther-soundtracket og Jay Rock, men den særegne soulen til SiR tålte flest runder på strømmetjenester.

8. PUSHA T «Daytona»Av hele vårpartens overdådige Kanye West-prosjekt er det to som står seg. Det ene består av årgangs-r&b fra Teyana Taylor, det andre er denne, som fra en hvilken som helst annen rapper hadde vært en sertifisert klassiker.

9. SOB X RBE «Gangin I & II»Det bobler og syder i Bay Area-området, og en enorm mengde rappere står klare til å forvalte den tunge arven. Den heftige og begeistra Vallejo-gruppa SOB X RBE står i bresjen for disse, sammen med Sacramento-gangsteren Mozzy, som også slapp veldig bra saker i år. Begge var representert på Kendricks «Black Panther»-soundtrack.

10. NIPSEY HUSSLE «Victory Lap»Endelig var det Nipseys tur til å debutere sånn på ordentlig-ordentlig, og resultatet var mer gjennom ført enn utgivelsen til YG, hans største konkurrent innen moderne sør-californisk gangstarap. Det var likevel ikke nok til å dra han opp på A-laget, men svært nok for meg, som Jonas Fjeld ville sagt det.

Se også de andre topplistene til Feedback her: