Det er kanskje ikke nytt det bandet Sex Magic Wizards gjør i sin albumdebut, men de unge musikerne i bandet gjør det på sin personlige måte.

Sentralt i dette fremadstormende bandet står gitaristen og komponisten Viktor Bomstad, opprinnelig fra Storfjord. Han har tidligere gjort seg bemerka i Tromsøs musikkliv på flere områder. Blant anna har han spilt string-swing med gitaristen Mathias Dons og kontrabassisten Joakim Kristiansen i bandet Tre Strenge Menn. Han har spilt poprock med Roar Dons. Og han har jobba med samiske musikktradisjoner.

Men det er noe helt anna han kommer med i bandet Sex Magic Wizards som nå debuterer med fullengderen «Eroto Comatose Lucidity».

Foruten gitaristen og bandlederen Viktor Bomstad, som også har signert alle låtene, består Sex Magic Wizards av Sigrid Aftret på saxofon, Henrik Sandstad Dalen på kontrabass og Axel Skalstad på trommer.

Det er de to sistnevnte som drar albumet i gang med tette rytmer og basstoner før Bomstads gitar og Aftrets sax i unisont samspill legger seg oppå dette før de hver for seg begynner å utbrodere et tema for låten «Babalon Working».

Dette slår på mange måter an tonen for det som følger på albumet med sine til sammen sju låter med ei samla spilletid på rundt 41 minutter hvor de unge magikerne drar sine lyttere inn i sitt okkulte univers tapetsert med tunge riff, hardslående melodier og en seksuelt lada energi. Musikken drives fram av de dundrende trommene fra Axel Skalstad og kontrabassist Henrik Sandstad Dalens kreative spill som legger til rette for Sigrid Aftrets skrikende saxofon og Viktor Bomstads virtuose gitarspill.

Selv om det er samspillet mellom de fire musikerne som i størst grad preger albumet, så gir låtene og musikken stort rom for individuell utfoldelse som i alle fall delvis synes også å ha plass til improvisasjoner.

Den særegne kombinasjon av løsheten i 1970-tallets rock og en mer strukturert fusion, sammen med bandets instrumentering med gitar, sax, kontrabass og trommer åpner opp for mange musikalske assosiasjoner i musikken Sex Magic Wizards leverer. Den kan få oss til å tenke på hvordan gitaristen John McLaughlin skrudde sammen flere jazzuttrykk med elementer av rock, på Jimi Hendrix sine utagerende gitarsoloer, på King Crimsons riff, tungrockband som Led Zeppeling og Black Sabbath, på Miles Davis sjangerkryssende musikk og John Coltranes behandling av saxofonen.

Går vi til mer samtidig norsk musikk, kan Jon Ebersons gitarspill være en måte å antyde noe om det Sex Magic Wizards leverer. Det samme kan bandet Elephant9 som vi hørte på Tromsø Jazzfestival for et par år siden med Terje Rypdal som gjestemusiker på gitar; selv om instrumentering er forskjellig, så finner vi her den samme høyintense energien og blanding av sjangrer inn i et nytt uttrykk.

Men om Viktor Bomstad og Sex Magic Wizards gir oss mange musikalske assosiasjoner, så er det spennende og ny musikk med et særegent uttrykk vi får presentert på «Eroto Comatose Lucidity».