Nei, nei, nei.

Det var den nådeløst ærlige spontanreaksjonen da nyheten sprakk tirsdag kveld: Mick Jagger og Dave Grohl slipper ny låt sammen!

At nok en hundgammel rocker nekter å legge fra seg mikrofonen er nå én ting. At han i tillegg har slått seg sammen med fyren som har blitt grønsjens Bono føles heller ikke som noe sjokk. Det kan vel bare være Mick Jagger og Labbetuss Grohl ikke har tatt seg tid til å samarbeide med.

Spørsmålet er: Har koronaen fått det til å klikke for Mick Jagger? Pandemien er nemlig temaet for låten.

SE VIDEOEN HER:

Det er lett å gjøre narr av at Sir Mick har kjedet seg grusomt, der han har sittet i et av slottene sine, slurpet te til samme pris per gram som han tidligere punget ut for kokain, og fulgt livesendingene om smittetall og restriksjoner med nevene hyttende mot TV-en.

77-åringen treffer allikevel bredt i sine utbrudd mot konspirasjonsteorier, nedlatende politikere, avlyste konserter og den dummeste oppfinnelsen siden Segway: Fotballkamper med fake publikumslyd. Jeg noterer samtidig pluss i margen for at London-artisten ikke faller for fristelsen det må være å sutre høylytt om favorittlaget Arsenal sin marerittsesong.

Melodien er heller ikke dårlig.

The Rolling Stones’ tid som innovatører og kamp om tronen kalt Verdens Beste Rock’n’roll-band ligger mange tiår tilbake i tid. Bandet har sett seg fornøyd med å planke dorsk blues i sin siste epoke i karrieren. De satte heller ikke fyr på musikkverdenen med fjorårets reggae-flørt «Living in a Ghost Town».

«Easy Sleazy» er noe annet. I bunn og grunn er dette en punkrocklåt med langt mer mark i rumpa enn jeg hadde forventet. I tillegg har Jagger for første gang på litt for lenge laget et ordentlig refreng.

At Dave Grohl er en brutalt god trommis og habil gitarist vet vi alle. Foo Fighters-sjefen, som slo svært godt fra seg i både Nirvana og Queens of the Stone Age, gjør godt håndverk som Micks nye «Keef», Ronnie og Charlie i én og samme person.

Mick Jagger fremstår som et avvik fra aldringsprosessen. Rockeskinnet er i alle fall fortsatt stramt, og Stones-vokalisten siste musikalske spontanreaksjon gjør at vi ikke skal avskrive sangeren med den enorme kjeften helt enda.

En shot med «Jaggermeister» forlenger kanskje livet?