STORTORGET: Utekinoen har vært en suksess for barn i alle aldre i år også. Lørdag slår Tromsø Internasjonale Filmfestival på stortromma når de arrangerer «monsterfest» i kulda.

– Vi skal vise «Dunder»-filmen og «Monsterbedriften» her fra klokken 15, sier barne- og ungdomskoordinator, Sandra Aminda Indahl.

Les anmeldelsen av «Dunder»-filmen her.

Selv om været fredag ikke var noe å skryte av, har Indahl sjekket værmeldinga og lover sol(!).

Monster-besøk

– Det er meldt fem minusgrader og sol. Så vi deler ut solboller og saft til de som kommer.

I tillegg kommer barnebokforfatter Endre Lund Eriksen og regissør Endre Skandfer med sin ferske kortfilm «Dunder», hvor ungene får figurer og ikke minst verdenspremière på den nye boka til gjengen bak «Dunder».

– Boka kommer i posten nå. Vi har faktisk enda ikke fått sett på den, sier Skandfer, som kanskje stiller opp i monsterkostyme.

– Det kommer noen monstre også, som skal stille opp på scenen sammen med Heidi Solheim fra Pristine, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Da Ole Giævers fotograf måtte avlyse, stilte stjernefotografen opp

Hun skal nemlig synge tittelsangen til kortfilmen, som fikk terningkast fem i avisa iTromsø.

Signering og hovedpremière

Gutta bak filmen har totalt fire visninger av filmen under TIFF, men alle i teamet føler at visningen på Stortorget blir hovedpremièren for dem.

– Filmen er jo for barn, og det er nok ikke mange av dem som går på filmvisning inne i kinosalene under festivalen. Derfor syns vi at vi skal få vist den for absolutt alle som vil på Torget her, sier Eriksen.

Og produsent Merete Korsberg kan bekrefte at filmen er en sikker vinner hos «kidsa», etter at hun prøvde den på sin egen datter.

– Hun fikk se noen sekvenser mens vi jobbet med den, og reaksjonen hennes var ubetalelig. Jeg måtte filme det og sende det til resten av gjengen. Det ble en slags motivasjonsvideo for oss, sier Korsberg.