Festivalens administrasjon har god grunn til å smile fra øre til øre, også på tampen av årets festival.

– Vi kan nå kunngjøre at årets festival setter publikumsrekord, og i løpet av dagen vil vi passere 60.000 solgte billetter – som vi ser på som en slags magisk grense, sier TIFFs styreleder Petter Høiseth.

LES OGSÅ: Ser endelig enden av prosjektet «Theres Always Next Season»

Økning blant unge

TIFFs administrasjonssjef Astrid Aure opplyser at TIFF har hatt økning på alle fronter, men hun er spesielt glad for økningen blant ungdom og studenter.

– Vi har doblet antall besøkende blant skoleelever. Dette kommer som følge av et godt samarbeid vi har skapt med byens rektorer, sier Aure.

LES OGSÅ: Dramatisk innspurt for Tromsø-film

Hun mener at en del organisatoriske endringer har ført til en bedre koordinert festival, som igjen gjør at TIFF når ut til flere barn og unge.

– På åpningen av vår utekino på tirsdag, var Stortorget fylt med 750 unger. Det var refleksvester så langt øyet kunne se, humrer Aure.

Viktig med rekruttering

Festivalsjef Martha Otte mener at gratisvisninger i form av blant annet utekino, er viktig for å rekruttere nye publikummere til TIFF.

– Vi er opptatt av å rekruttere folk fra egen by, og bidra til å utdanne filmpublikummet, sier Otte.

Publikumsvinneren «Middelhavet» ble vist for en fullsatt sal bestående av elever fra videregående skoler.

– Det var en enorm jubel og respons etter den visningen, sier Aure.

– Det er både en viktig og litt vanskelig film, men ungdommene satte pris på at regissøren var til stede, og kunne fortelle om sine egne opplevelser som flyktning.

LES OGSÅ: Anmeldelse av filmen «Middelhavet»

Frivillige på venteliste

Den samlede administrasjonen setter stor pris på mengdene av frivillige arbeidere, som er kritisk for gjennomføringen av festivalen.

– Folk som jobber som alt fra biologer til flyvertinner tar seg fri fra arbeid for å hjelpe til, sier produsent Kari Westergaard.

– De frivillige er folk i alle aldre over 18 år, og det er spesielt gledelig at mange av dem vender tilbake år etter år. Det er litt av et luksusproblem at vi må opprette venteliste for frivillige, sier Westergaard.

LES OGSÅ: Da Ole Giævers fotograf måtte avlyse, stilte denne stjernen opp