Anmeldelse

God som en dyr Château-vin

Når man skulle tro siste rest var melket ut av «Istid»-serien, varter de opp med nok en film. Og det funker.
TILBAKE: Våre venner fra «Istid» er tilbake nok en gang. Foto: 20th Century Fox 
        
            (Foto: Blue Sky Studios)

TILBAKE: Våre venner fra «Istid» er tilbake nok en gang. Foto: 20th Century Fox  Foto: Blue Sky Studios

Tenk, det er 14 år siden vi først ble introdusert for mammuten Manny, sabeltigeren Diego, og ikke minst dovendyret Sid. Siden den gang har våre venner vært innom issmelting, dinosaurtiden, og kontinentflyttingen.

Enkel historie

Nå har tiden kommet for den femte filmen, og da kommer meteorene. En meteor som utslettet nesten alt liv på jorden for mange herrens år siden. Dette er noe vi har hørt før på skolen, og dette er også bakgrunnen for «Istid: På Kollisjonskurs». En stor meteor er på vei mot jorden, og våre venner er nødt til å stoppe den for å forhindre utslettelse av jorden.

Mye humor

Filmen appellerer til de store like mye som de små. Det finnes en del poenger i filmen som de minste vil bruke en del år på å skjønne.

I likhet med de tidligere «Istid»-filmene, dukker også ekornet Scrats opp. Denne gangen ville filmen ha gjort seg bedre om de hadde utelatt ham fra historien, ettersom ekornet ikke tilføyer filmens oppbygging noe nevneverdig.

Visse scener burde også blitt omskrevet. Innledningene til hvordan våre venner krysser den store elven, og hvordan de havner i tordenstormen, er helt idiotiske.

Melking

«Istid: På Kollisjonskurs» er absolutt en melking av «Istid»-serien, men denne melken er som en dyr Château-vin. Filmen er morsom og historien funker. Til syvende og sist er det nettopp slik en barnefilm skal være. En sterk firer.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.