«Gilberts grusomme hevn»:

– Tilbudene strømmer inn

Egil Hegerberg gjør sin første store rolle i Hanne Larsens «Gilberts grusomme hevn».
BARE EGIL: Egil Hegerberg er mest kjent som musiker, men denne fredagen kan du se han som far i

BARE EGIL: Egil Hegerberg er mest kjent som musiker, men denne fredagen kan du se han som far i "Gilberts grusomme hevn"  Foto: Maipo / Nordisk Film Distribusjon AS

Du kjenner han garantert igjen. Mannen med det komiske blikket, fyldige skjegget og barnslige humor er endelig klar for en større rolle i en helaftens spillefilm. «Gilberts grusomme hevn» ble nemlig skrevet med Hegerberg i tankene som Gilberts far.

– Det kom meg for øret at hun så for seg meg. Det satte meg jo i en veldig trygg posisjon under prøvefilmingene og en vanvittig styrke i lønnsforhandlingene. Det gikk visst fra å være en lavbudsjettfilm til å bli den dyreste i norsk filmhistorie, sier Hegerberg til iTromsø.

Les anmeldelse av filmen: «Roald Dahlsk underholdning fra tromsøregissøren»

Verken komiker eller artist

Hegerberg er nok mest kjent for sine bandprosjekter i Thulsa Doom, Bare Egil Band, Hurra Torpedo og Black Debbath, men noen artist, skuespiller eller komiker vil han definitivt ikke kalle seg.

– Jeg har tjent penger på musikk i 20 år nå. Med det har jeg kombinert humor uten å være verken en god musiker eller komiker, men på en eller annen måte sluppet unna med det. Jeg er vant til å bare sitte på ræva, så kommer det fantastiske tilbud i fanget mitt. Det er grensesprengende urettferdig, for det er mange som ikke får anerkjennelsen de fortjener, som jobber hardt og lenge uten å få uttelling, sier Hegerberg, som heller ikke ser for seg mye skuespill i fremtiden.

Les mer: Tromsø-regissør debuterer med spillefilm

Tre premierer

I høst har han nemlig roller i både «Det norske hus» og «Dyra i Hakkebakkeskogen», i tillegg til helgens premiere.

Samtidig skal han på turne med Bare Egil Band, som feirer 20 årsjubileum i år. Turen går også innom Tromsø og The Edge 12. oktober, som er turnéstart for jubilanten.

– Vi feirer både det og at plateselskapet Duplex Records feirer 30 år, tilføyer Hegerberg.

Men først er det altså premièrenerver for den scenevante artisten, som ikke hadde store problemer med å tilpasse seg farsrollen til Gilbert i Hanne Larsens første spillefilm.

– Jeg hadde en stor fordel i at jeg er far og har en sønn i alderen som Gilbert er. Prosessen var veldig avslappet og med lave skuldre. Hanne visste veldig godt hva hun ville ha og det var lett å tilpasse seg akkurat det. Jeg prøvde å bidra selv og kom med notifikasjoner på ting jeg mente kunne forklares bedre i manuset, men det var marginale greier, sier Hegerberg.

«Gilberts grusomme hevn» har premiere 16. september.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.