«Gilberts grusomme hevn»:

– Tilbudene strømmer inn

Egil Hegerberg gjør sin første store rolle i Hanne Larsens «Gilberts grusomme hevn».
BARE EGIL: Egil Hegerberg er mest kjent som musiker, men denne fredagen kan du se han som far i

BARE EGIL: Egil Hegerberg er mest kjent som musiker, men denne fredagen kan du se han som far i "Gilberts grusomme hevn" 

Du kjenner han garantert igjen. Mannen med det komiske blikket, fyldige skjegget og barnslige humor er endelig klar for en større rolle i en helaftens spillefilm. «Gilberts grusomme hevn» ble nemlig skrevet med Hegerberg i tankene som Gilberts far.

– Det kom meg for øret at hun så for seg meg. Det satte meg jo i en veldig trygg posisjon under prøvefilmingene og en vanvittig styrke i lønnsforhandlingene. Det gikk visst fra å være en lavbudsjettfilm til å bli den dyreste i norsk filmhistorie, sier Hegerberg til iTromsø.

Les anmeldelse av filmen: «Roald Dahlsk underholdning fra tromsøregissøren»

Verken komiker eller artist

Hegerberg er nok mest kjent for sine bandprosjekter i Thulsa Doom, Bare Egil Band, Hurra Torpedo og Black Debbath, men noen artist, skuespiller eller komiker vil han definitivt ikke kalle seg.

– Jeg har tjent penger på musikk i 20 år nå. Med det har jeg kombinert humor uten å være verken en god musiker eller komiker, men på en eller annen måte sluppet unna med det. Jeg er vant til å bare sitte på ræva, så kommer det fantastiske tilbud i fanget mitt. Det er grensesprengende urettferdig, for det er mange som ikke får anerkjennelsen de fortjener, som jobber hardt og lenge uten å få uttelling, sier Hegerberg, som heller ikke ser for seg mye skuespill i fremtiden.

Les mer: Tromsø-regissør debuterer med spillefilm

Tre premierer

I høst har han nemlig roller i både «Det norske hus» og «Dyra i Hakkebakkeskogen», i tillegg til helgens premiere.

Samtidig skal han på turne med Bare Egil Band, som feirer 20 årsjubileum i år. Turen går også innom Tromsø og The Edge 12. oktober, som er turnéstart for jubilanten.

– Vi feirer både det og at plateselskapet Duplex Records feirer 30 år, tilføyer Hegerberg.

Men først er det altså premièrenerver for den scenevante artisten, som ikke hadde store problemer med å tilpasse seg farsrollen til Gilbert i Hanne Larsens første spillefilm.

– Jeg hadde en stor fordel i at jeg er far og har en sønn i alderen som Gilbert er. Prosessen var veldig avslappet og med lave skuldre. Hanne visste veldig godt hva hun ville ha og det var lett å tilpasse seg akkurat det. Jeg prøvde å bidra selv og kom med notifikasjoner på ting jeg mente kunne forklares bedre i manuset, men det var marginale greier, sier Hegerberg.

«Gilberts grusomme hevn» har premiere 16. september.