Vil til Tromsø for å lage film

NAVN: Hanne Larsen, 37 YRKE: Regissør og manusforfatter
TROMSØVÆRING: Hanne Larsen spillefilmdebuterer med regi på «Gilberts grusomme hevn». Her poserer hun fra adressen sin på Holmlia. - Den minner litt om utsikta fra hytta vår på Kvaløya over mot Tromsø. Uten like spektakulære fjell riktignok, sier Larsen.Foto: Selfie 

TROMSØVÆRING: Hanne Larsen spillefilmdebuterer med regi på «Gilberts grusomme hevn». Her poserer hun fra adressen sin på Holmlia. - Den minner litt om utsikta fra hytta vår på Kvaløya over mot Tromsø. Uten like spektakulære fjell riktignok, sier Larsen.Foto: Selfie 

– «Gilberts grusomme hevn» har premiere nå på fredag. Stemmer det at dette er din langfilmdebut som langfilmregissør?
– Det stemmer det! I tillegg har jeg skrevet manus, som er basert på boken «Eggg» av Stein Erik Lunde, sammen med Kathrine Valen Zeiner.

– Du har allerede en fin CV med alt fra kortfilmer til TV-serier å se tilbake på. Hvordan føles det å ha sin egen langfilm?
– Det var på tide, vil jeg si. Jeg er veldig glad for mengdetreningen jeg har fått med alle produksjonene jeg har bak meg. Blant annet å ha regi på TV – serien “Helt perfekt”, hvor vi jobber mye med improvisasjon. Den måten å jobbe på har jeg tatt med meg videre til filmen.

Les anmeldelse av filmen: «Roald Dahlsk underholdning fra tromsøregissøren»

– Artisten Egil Hegerberg er blant annet på rollelista med sin første langfilm. Samtidig som unge talentfulle skuespillere får vist seg fram. Hvordan er det å jobbe med så mange forskjellige karakterer?
– Det har vært helt topp, men samtidig utfordrende. Jeg har hatt regi på alt fra dyr og fjærkre til barn, amatørskuespillere og store filmdivaer i ordets beste forstand. Egil er en fantastisk morsom, fin og varm fyr som er veldig god til å lese tekst og manus. På leseprøvene hadde han et skarpt blikk til teksten og jobbet godt med manuset. Hans rolle er å sette humor til filmen og han har en evne til å få deg til å le bare du ser på han. Jeg ville jo lage en «Home Alone» møter Roald Dahl i en realistisk verden.

– Det er ikke mange spillefilmregissører fra Tromsø. Jeg kommer bare på Ole Giæver, Eilif Bremer Landsend og Erik Skjoldbjærg. Hvordan er det å være i det selskapet?
– Det har jeg ikke tenkt på, men det føles veldig bra. Jeg har jo veldig lyst å komme oppover å lage spillefilm nordpå. Jeg har laget noen kort- og novellefilmer der.

– Om du skulle fått laget en remake av en film du liker, men settingen måtte vært i nord. Hvilke film skulle det vært?
– Jeg er veldig glad i svenske komedier. Så en «Smala Sussie» nordpå kunne vært noe. Jeg vet ikke helt hvem som skulle spilt i den, men kanskje min onkel John Sigurd Kristensen, som nå jobber på HT.

Les mer: – Tilbudene strømmer inn for Egil

– Han er jo kjempemorsom! Han må være med!
– Ja. Han kunne gjort noe sammen med noen ferske filmspirer i Tromsø.

– Med så lenge med i gamet regner jeg med du har vært foran kamera du også?
– Jeg ble lurt med i en scene i «Helt perfekt». Der er det noe med at alle som er med på produksjonen skal prøve seg foran kamera som statister eller noe minst en gang, har blitt en “greie”. En gang hadde jeg nok en drøm om å bli skuespiller, men jeg trives definitivt nok best bak kamera. Jeg vil virkelig ikke være skuespiller nå.

– Ærlig sak det. Hvilke skuespiller skulle du helst brakt tilbake til livet, og på bekostning av hvem?
– Phillip Seymour Hoffman. Han er jo kongen av biroller, men jeg skulle gjerne sett han i flere filmer som hovedrolleinnehaver.

– Klassefyr! Har du sett en av hans siste roller i «A Most Wanted Man»? Knallfilm av Anton Corbijn.
– Det har jeg ikke. Jeg har spart den til senere, og jeg gleder meg til den.

– Men vi må ta livet av noen ...
– Ja. Jeg syns det er litt trist med kvinnelige skuespillere som er opptatt av at de tar seg godt ut i dramatiske scener. Og jeg har spesielt irritert meg over Keira Knightley. Herregud, kvinne. Slapp av i munnen når du ligger der og har det vondt. Det er en regiting jeg ville tatt tak i. Samtidig – kanskje hun bare ser sånn ut.