«Gilberts grusomme hevn»

Vant filmpris i Tyskland

Hanne Larsen fra Tromsø sikret seg en pris og en hederlig omtale under Nordiske filmdager i Lübeck.
FILMPRIS: Hanne Larsen stakk av med filmpris under de nordiske filmdagene i Lübeck. Her sammen med Liv Bernhoft Osa, som fikk Amandapris for sin rolle i «Pyromanen».Foto: Privat 

FILMPRIS: Hanne Larsen stakk av med filmpris under de nordiske filmdagene i Lübeck. Her sammen med Liv Bernhoft Osa, som fikk Amandapris for sin rolle i «Pyromanen».Foto: Privat 

TROMSØ/OSLO: Tromsøregissøren Hanne Larsen sikret seg barnejury-prisen under Nordiske filmdager i Lübeck sist helg for filmen «Gilberts grusomme hevn». Prisen setter Larsen selv veldig høyt.

– Det er utrolig hyggelig at den blir satt pris på i målgruppen den er beregnet for. Det er ikke noe jeg blir mer glad for enn akkurat det, sier Larsen til iTromsø.

Kritisk til kritikerne

iTromsø belønnet filmen med en 5-er på sine filmsider, mens resten av pressen var mer lunken til «Gilberts grusomme hevn», som hadde premiere 16. september i år.

– Jeg er litt irritert på noen anmeldere som vurderer filmen fra et voksenperspektiv. Derfor blir jeg ekstra glad når jeg ser at den går hjem hos tyske barn og ikke minst juryen her i Tyskland.

I tillegg til barnejuryprisen, fikk Larsen hederlig omtale i barnefilmkategorien, hvor juryen også består av voksne.

Skjønte ikke at hun hadde vunnet

Larsen var selv til stede i Lübeck hvor prisutdelingen, som tar for seg nordiske filmer, fant sted. Hun ble indirekte informert i forkant om at hun kom til å vinne hederlig omtale, men ble litt satt ut da hun også vant pris hos barnejuryen.

– Jeg fikk beskjed om at dersom jeg fikk hederlig omtale skulle jeg bli sittende. Men plutselig ble jeg ropt opp til å vinne den ene prisen, og det tok noen sekunder før jeg la merke til at alle snudde seg mot meg. Da måtte jeg opp på scenen, sier Larsen, som mottok 5.000 euro for prisen.

Fikk møte Pippi

«Gilberts grusomme hevn» har fortsatt noen dager igjen på norske kinoer, før den skal videre på flere internasjonale festivaler. I tillegg blir filmen vist på NRK ved en senere anledning.

I Lübeck fikk også Larsen møte en av sine store forbilder i Inger Nilsson, som er kjent for å ha portrettert Pippi Langstrømpe på norske skjermer.

– Jeg ble litt «starstrucked», men jeg merket at hun var lei av all oppmerksomheten rundt akkurat det. Så jeg hilste bare på henne, sier Larsen, som forteller at Nilson satt i juryen for festivalen.