«Parkert»

Her leser Per om da han klatret inn soveromsvinduet til en sovende kvinne

Regissør Fredrik Mortensen har vært sykemeldt en stund, men ser nå slutten på prosjektet «Parkert».
Per

Per "Parker" Andreassen i filmen "Parkert"  Foto: Fredrik Mortensen

Det har tatt lengre tid enn han hadde sett for seg. I og med at Per «Parker» Andreassen gikk bort under innspillingen, og at filmskaperen selv ble sykemeldt i redigeringsprosessen, har ferdigstillingen blitt utsatt og utsatt. Nå ser derimot Fredrik Mortensen slutten på filmen om Andreassen.

– Klippen er kommet så langt nå at jeg driver og leter etter noen som skal ta over arbeidet med finklipp. Når den er på plass, er det ikke lenge igjen til jeg låser klippen. Noe jeg gleder meg veldig til å kunne gjøre, sier Mortensen, som nå ønsker innspill fra publikum.

TIFF-visning?

– Jeg har lyst å holde en «work in progress»-visning, for å få tilbakemelding fra publikum før siste hånd legges på verket. Jeg krysser fingrene for at vi får innpass hos TIFF, så vi kan gjøre dette i januar. Man blir fort blind på eget arbeid, så en slik tilbakemelding vil så klart være gull verdt, sier filmskaperen.

Og tilbakemeldinger har det i grunnen aldri manglet på. Det har nemlig kommet inn historier fra publikum gjennom hele prosessen.

– Det er også temaet for det klippet jeg legger ut i dag, hvor Per sitter og leser en av mange historier om seg selv.


«Parkert» nærmer seg ferdig – håper på høstpremiere på VT

Den har blitt utsatt og utsatt, men nå ser regissør Fredrik Mortensen lys i tunnelen med tanke på å få «Parkert» ferdig.

 

Sykemeldt

Et spørsmål Mortensen ofte får er «Når er egentlig filmen ferdig?». Noe han har en naturlig forklaring på.

– Jeg var sykemeldt en stund midt i klippeprosessen og måtte gjennom en liten operasjon for å kunne fortsette arbeidet. Det var veldig kjipt ikke å kunne jobbe så mye som jeg hadde lyst til og se at tidsplanen skled ut fordi jeg befant meg i en operasjonskø, men takket være flinke og effektive leger i Stavanger, slapp jeg å vente helt til desember med å gjøre dette.


Filmintervjuet:

Har Stellan Skarsgårds fiskestang i garasjen

Navn: Fredrik Mortensen. Yrke: Filmregissør og manusforfatter

 

iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.