Klokken 12.00 i går åpnet billettsalget til festivalen over nett. Kort tid etter krasjet hele billettsystemet, og problemene vedvarte til langt ut på ettermiddagen.

- Frustrende

Problemene skyldes en kommunikasjonssvikt mellom de tekniske løsningene hos de tre ulike aktørene som til sammen leverer billettsystemet som møter publikum skriver festivalen i et presseskriv:

- Dette har dessverre skapt problemer for mange av våre publikummere, og det er vi så klart veldig lei oss for. Vi jobber året rundt for å skaffe de beste filmene til vårt publikum. Derfor er det ekstra frustrerende når vi ser at folk ikke får kjøpt de billettene de helst vil ha, sier festivalsjef Martha Otte.

Ta kontakt

Publikum som har opplevd dette, eller får andre feilmeldinger, oppfordres til å ta kontakt med Aurora Billett på telefon for å finne ut hvilke kjøp som er registrert, og få tilbakeført verdi til kortet for dobbeltkjøp.

- Feilen har gjort at de som har kjøpt billetter på verdikort ikke har fått bekreftelse på kjøpet, selv om det faktisk har blitt gjennomført. Dermed prøver man å bekrefte kjøpet igjen, med det resultat at kortet tømmes for verdi, sier Geir Martin Jensen, direktør for Aurora Billett, som er TIFFs leverandør av billettløsning i et presseskriv.

Beklager på det sterkeste

De som begynte å bestille billetter litt utpå ettermiddagen mandag har opplevd at det fungerer bra, men mange av de som var først ute sine vil fortsatt møte på feilmelding fordi verdikortet tilsynelatende er «tømt». - Disse må ta kontakt med oss for å få rettet opp feilen. Vi beklager på det sterkeste at mange har havnet i denne situasjonen, sier Geir Martin Jensen.

Kan bli ekstraforestillinger

Problemene med nettsalget har resultert i at flere har opplevd å ikke få billetter til de filmene de helst ønsket, selv om de var tidlig ute med å kjøpe billetter.

- Vi jobber derfor med å få satt opp ekstraforestillinger av enkelte filmer som ble fort utsolgt. Hvilke filmer det blir snakk om må vi komme tilbake til litt senere, sier festivalsjef Martha Otte.