– Det blir en hel natt i filmens vold. Det var Martha (Otte, TIFF-sjef, red.anm.) som kom opp med den spreke ideen, sier direktør i Arthaus, Svend B. Jensen.

Tre TIFF-klassikere

Stiftelsen Arthaus har distribuert filmer til kinoer, festivaler, filmklubber og cinematek i 25 år. De jobber for å bedre vilkårene for kunstnerisk verdifull film i Norge, blant annet gjennom import og distribusjon av film, og spre kunnskap og informasjon om film som kunstnerisk og kulturelt medium.

Nå benytter de anledningen til å lage jubileumsfest med TIFFs publikum som gjester. På programmet står tre TIFF-klassikere; «The Black Sheep» (vist i 2007), «Sansenes Rike» (vist i 1991) og «Løp Lola Løp» (vist i 1999).

Nært TIFF-samarbeid

Det nattlige filmmaratonen starter klokken 00.30, og de går slag i slag helt til det frokosten serveres klokken 06.

– Vi er spente på publikumsmottakelsen. Det er Martha som har valgt de tre filmene, filmer som på en eller annen måte har markert seg på festivalen. Året da «The Black Sheep» ble vist gikk jo alle rundt å sa bæææ, sier Arthaus-direktøren.

De har lansert 420 filmer i Norge siden 1992 og har hatt et nært samarbeid med TIFF i alle år. Det var TIFFs første programsjef, Tor Fosse, som dro i gang Arthaus.

Saue-splatter

– Vi har mye å takke Fosse og tidligere kinosjef Hans Henrik Berg for. Nattvisningen er festivalens hyllest av Arthaus, som har seks premièreaktuelle filmer på TIFF-programmet.

Festivalsjef Martha Otte håper folk stiller opp for å feire 25-årsjubileet til Arthaus.

– Det er jo mange som døgner på TIFF. Nå kan man også døgne i kinosalen. Arthaus har betydd mye for TIFF. «The Black Sheep» er en splatterfilm, og ble en kjempesuksess det året den ble vist på TIFF. Nå kan den oppleves på nytt, sier Otte.