NAVN: Jeppe Beck Laursen AKTUELL: Stemme i Disney-filmen «Vaiana»

– Du spiller halvguden «Maui» i den nye Disney-filmen «Vaiana». I originalversjonen er det Dwayne «The Rock» Johnson som har stemmen. Har du hentet mye inspirasjon fra ham?– Det er ikke bare, bare å følge i hans fotspor. Nå føler jeg ringen er sluttet ettersom den første filmen jeg så på kino var «Jungelboken» på slutten av 70-tallet. Det å kunne få lov til å fronte det man håper blir en Disney-klassiker er veldig stort.

– Har du fått sett filmen?– Jeg så den på fredag. Det er en fin Disney-film, men det er vanskelig å si om det blir en klassiker. Jeg fulgte mest med på meg selv. Spør meg igjen om en uke når jeg har fått sett den igjen.

– Du er best kjent her i nord for «Død snø»-filmen med Tommy Wirkola. Nå er du med i hans Hollywood-film «What Happened to Monday». Når kommer den?– De holder kortene tett til brystet der, så jeg aner ikke hva som skjer der. Det var i alle fall gøy å holde på med, og ikke minst se Tommy varm i trøya når han instruerer verdensstjernene.

– Det virker som du er den første på lista når han skal lage film.– Jeg har jobbet på hans siste fem filmer, ja. Det er klart man må ha kvalitet i hvert eneste ledd, og jeg har blitt kompis med den gjengen fra Alta. Det hender ofte jeg reiser nordover og henger med dem. For meg har det vært et eventyr og ikke minst positivt karrieremessig.

– Da har du et godt utgangspunkt på spørsmålet om hvilken film du ville laget en remake eller en oppfølger av i nordnorske omgivelser?– Det må bli «Kill Buljo 3». Jeg håper det er mange som venter på den, slik at den kan bli laget.

– Jeg hørte rykter om at du er med i en Netflix-serie fra BBC?– Det stemmer. Jeg spiller en kjip jævel i sesong 2 av «The Last Kingdom». Den kommer nå til våren.

– Kjip jævel. Er det det beste du vet å spille?– Det å spille noen som er langt fra deg selv er ganske gøy. Jeg håper det er sånn det er. Hehe.

– Hvilke skuespiller skulle man plukket opp fra grava for å se mer av han eller henne?– Det er utrolig mange. Kanskje Phillip Seymore Hoffman. Han hadde en utrolig timing og veldig uredd. Han kunne ha veldig små roller, men likevel la man godt merke til han.

– Men for å få han tilbake må vi gi rødt kort til noen. Hvem kan du ikke fordra på skjermen?– Jeg blar gjennom blu-ray-hylla mi nå for å lete. Kanskje Steven Seagal? Han er så utrolig «dusch». Han knekker nakken på alle han møter.

– Så du har en Steven Seagal-film i hylla?– Nei. Jeg lover. Jeg kom bare på han.