Vil gi gratis medlemskap til flyktninger

Tromsø filmklubb har søkt om støtte fra kommunen for å kunne gi asylsøkere og flyktninger i Tromsø gratis medlemskap.
VIL BIDRA TIL INTEGRERING: Odd-Arild Knutsen og Tromsø filmklubb vil bidra med sitt og tilby asylsøkere gratis medlemskap i filmklubben. 
        
            (Foto: Rikke Lange)

VIL BIDRA TIL INTEGRERING: Odd-Arild Knutsen og Tromsø filmklubb vil bidra med sitt og tilby asylsøkere gratis medlemskap i filmklubben.  Foto: Rikke Lange

Filmklubb-leder Odd-Arild Knutsen føler sterkt at alle burde bidra med litt for å hjelpe til med integrering. Nå håper de å få 5.000 kroner fra Tromsø kommune for å kunne dele ut gratis medlemskap til filmklubben.

Som medlem er alle filmvisningene til filmklubben gratis, og det er snakk om mellom seks og ni visninger i måneden på Verdensteatret.

– Tanken bak er ganske enkelt at vi ville bidra med noe. Siden vi driver med filmformidling, så er det dét vi kan gjøre. Film er et medium som alle kjenner, uansett hvor man kommer fra. Vi viser et bredt spekter av både nye og gamle filmer og forskjellige sjangre, så vi håper jo at dette er et tilbud som vil bli tatt godt imot, forteller Knutsen

LES OGSÅ: Disse filmene må du se

Tekster alle filmer

De vil ikke endre filmprogrammet for å tilpasse visningene deres for flyktninger, men har som mål å ha engelsk tekst på alle filmene de viser.

– Vi vil ikke direkte tilpasse vårt program eller kjøre noen form for spesialvisninger. Det er viktig at de får samme tilbud som alle andre i denne sammenhengen, sier Knutsen og fortsetter:

– Vi har i dag rundt 300 medlemmer og mange er internasjonale studenter. Vi jobber allerede hardt for å ha engelsk tekst på alle filmene vi viser, uansett om det er snakk om norske eller utenlandske filmer.

LES OGSÅ: Mislikte hele bransjen

Ikke bare idrett

Knutsen føler sterkt at ikke «bare» idrettslagene skal bidra med tilbud for flyktninger og asylsøkere, og håper flere følger deres eksempel.

– Lokale idrettslag er veldig dyktige til å komme med tilbud for asylsøkere, men vi kan jo alle bidra med noe. Det kan ikke bare være en aktør som gjør noe for integrering, og det er ikke alle som er interesserte i sport. Vi har et stort kulturliv her i byen, så det er nok mange muligheter her om folk er villige, sier Knutsen.

Håper på støtte

Filmklubben har ikke fått innvilget søknaden til kommunen enn så lenge, men har fått positive tilbakemeldinger for initiativet.

– 5.000 kroner er jo ikke all verden, men mye penger for en filmklubb med trang økonomi. Den summen dekker medlemskapene og de relaterte administrative kostnadene som hører med, så vi krysser fingrene våre og håper de vil bidra, avslutter Knutsen.