Torstein fra Tromsø får så hatten passer fra amerikanske fans

Natt til mandag var det endelig klart for Torstein Bjørklund-action på amerikansk fjernsyn.

Den umåtelig populære TV-serien «Once Upon a Time», som er solgt til 190 land, har mellom tre og fire millioner seere hver uke i USA på lineær TV.

I nattens episode fikk fanskaren stifte bekjentskap med tromsøværingen Torstein Bjørklund som rollefiguren Beowulf.

– Rollefiguren min starter på den gode siden, men så havner han så til de grader på den slemme siden, sier Bjørklund til iTromsø.

«Trainspotting»-stjerne

Beowulf leder nemlig de snille inn i krigen mot de grusomme Ogre-monstrene i serien. I siste liten blir Beowulf reddet av seriens stjerne, Robert Carlyle (kjent fra «Trainspotting»), som får all æren for seieren.

– At Beowulf ikke får æren blir litt for mye for han. Dermed setter han i gang en plan for å frata Carlyle æren. De ender opp som erkefiender, sier Bjørklund, som rett og slett ikke vet hvor lenge han selv er med i serien.

– Den skrives fortløpende. Så det må vi nesten bare se på.

Twitter-hat

«Once Upon a Time»-serien har også rykte på seg for å ha ekstremt dedikerte fans. Noe Bjørklund merket på Twitter under seriens siste episode.

– I hate Beowulf, var noe av det første jeg leste. Det er jo en karakter som fansen blir veldig sur på, sier Bjørklund, som lar seg fascinere av hardcore-fansen.

Men ikke alt er negativt mot karakteren. Mange uttrykker også sin glede over historiens utvikling og Torsteins tolkning av rollen.

– So excited to see #TorsteinBjorklund as #Beowulf and @gilesmatthey as Gideon in tonight’s episode of #OnceUponATime!, skriver Carissa Shuman på Twitter.

– Starting off with an appearance by #Beowulf. Awesome!!! @OnceABC, skriver Eduardo Freyre.

Men her i Norge får vi ikke se Bjørklund med det aller første. Selv måtte han kjøpe episoden via amerikansk iTunes. Så får vi bare følge med når sesong seks av «Once Upon a Time» kommer til norsk Netflix.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.