Kåret til en av Norges ti beste filmer

Den samiske filmen «Veiviseren» er kåret til en av Norges ti beste filmer av publikum.
LATTERMILD: Mikkel Gaup er stolt over at «Veiviseren» fortsatt er populær hos folket.Foto: TV2 

LATTERMILD: Mikkel Gaup er stolt over at «Veiviseren» fortsatt er populær hos folket.Foto: TV2 

I TV2-programmet «Norges Beste» skal publikum stemme fram Norges beste komiker, underholdningsprogram og film. De som kommer inn på topp 10-lista blir intervjuet i studio på TV2 i beste sendetid.

– En ære

Til helga skal Norges beste filmer kåres. Blant 1.800 filmer er «Veiviseren» av Nils Gaup stemt fram av publikum.

– For det første er det en seier og en stor ære å bli nominert til å være med å kjempe om tittelen Norges beste film. Det var filmen som åpnet karriereveien min som skuespiller, sier hovedrolleinnehaver Mikkel Gaup til iTromsø.

Hemmelig vinner

Gaup kan ikke fortelle hvordan det går med «Veiviseren», men forteller at han kjemper mot «Fjols til fjells», «Flåklypa Grand Prix» og «Max Manus».

GJEST I STUDIO: Mikkel og Nils Gaup blir å se på TV2 til helgen i programmet «Norges Beste».Foto: TV2 

GJEST I STUDIO: Mikkel og Nils Gaup blir å se på TV2 til helgen i programmet «Norges Beste».Foto: TV2 

 

– Det er store slagere, men også mange av mine favoritter som ikke kom med på lista, som for eksempel «Elling» og «Kon Tiki», sier Gaup, som blir rørt av publikum som har stemt fram «Veiviseren» 30 år etter premièren på filmen.

– Jeg blir helt varm i hjertet når man får den responsen. Det forteller litt om hvor mye filmen ga til publikum, og hvor godt Nils Gaup traff på både crewet og hovedrolleinnehaveren, sier Mikkel Gaup, etterfulgt av latter.

Kommer til å leve lenge

Skuespilleren, som er aktuell med Mikkelfestivalen på St. Elisabethsenteret i Tromsø denne helga, forteller at filmen var en fin måte å formidle samisk kultur på, både i landet og resten av verden.

– Filmen er solgt til 98 land og grunnskolen bruker den fortsatt for å formidle samisk historie. Jeg møter ofte barn som forteller at de nettopp har sett filmen i undervisningen på skolen. Det blir jeg skikkelig stolt av hver gang. Jeg tror filmen kommer til å leve veldig lenge, sier Gaup.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.