– Sønnen min kaller meg bare «Kråka»

Navn: Christer Johnsgård (30). Aktuell: Programleder for NRKs «Påskemorgen».
 

– Du er nok den av oss som er tidligst oppe om morgenen, men ikke bare må du være våken. Du må også levere 110 prosent entusiasme for barn i hele landet på riksdekkende TV.

– I dag våknet jeg faktisk av meg selv klokken 5! Det går egentlig fint når man kommer inn i rytmen, men barn er et takknemlig publikum. Det ligger mitt hjerte nærmest å underholde barn, så jeg trenger ikke skru på noe som helst. Det holder å være meg selv.

– Det er live på TV fra Tromsø. Du fortalte tidligere i uken at det er mye som kan gå galt, men hvor mye kaos er det egentlig på settet?

– Fem sekunder før vi skulle på her om dagen sviktet et kamera akkurat da en assistent telte «5 ... 4 ... 3 ... 2 – Oi! Se i et annet kamera!». Det er litt kaotisk, men det er ikke noe man kan gjøre så mye med enn å flire av det etterpå.

– Du er både Barne-TV-onkel, småbarnsfar og fotballspiller for TUIL. Hvordan kombinerer du det?

– Det er veldig hektisk på en måte, men jeg forsøker å få tid til alt. Jeg var på trening mandag, men rekker nok ikke tidligtreningen onsdag. Jeg håper å være aktuell for kamp etter siste sending andre påskedag, men det blir mye trening på egen hånd for min del.

– Enn minstemann hjemme på to år. Har han fått med seg at pappa er Påskemorgens store stjerne?

– Han er faktisk ikke så interessert i TV verken nå eller da jeg drev med «Kråkeklubben». Merkelig nok tror han at jeg heter «Kråka» og har begynt å kalle meg for det i stedet for «pappa».

– Det gjør han jo helt rett i! Men nå som du begynner å få god erfaring innenfor TV, kunne du tenke deg å gjøre noe annet?

– Jeg stortrives med Barne-TV, og jeg håper jeg får gjøre det i maaange år fremover, men det hadde vært kult å prøve noe annet også. Selda, som også er programleder her, gjør jo «Anno» også og får det til å fungere. Jeg er åpen for det meste.

– Men du må jo bli skuespiller også. Hvilke film skal vi lage en remake av i Nord-Norge da?

– Det må bli «Training Day», men vi måtte gjort den morsom. Jeg skulle spilt Ethan Hawke og Mo (Mohammed Ahamed journ.anm.) skulle vært Denzel Washington.

– Da må han vel bygge litt større kropp?

– Mo er ganske ripped.