Håper Chris Pratt og dårlig vær vil lokke flere på kino

Det strålende påskeværet gjorde at filmfolket holdt seg unna kinomørket i påska. Men kinoen har grunn til å være fornøyd likevel.
PUBLIKUMSVINNER: «Guardians of the Galaxy vol. 2» med Chris Pratt i hovedrollen spås å være en publikumsvinner for kinoen i Tromsø.  
        
            (Foto: The Walt Disney Company Nordic)

PUBLIKUMSVINNER: «Guardians of the Galaxy vol. 2» med Chris Pratt i hovedrollen spås å være en publikumsvinner for kinoen i Tromsø.   Foto: The Walt Disney Company Nordic

De femten mest besøkte kinoene i Norge opplevde dårligere påsketall enn i 2016. I Tromsø falt besøkstallene med 346 personer (totalt 3.767).

– Det er en helt grei påske for oss. Det skal sies at flott påskevær betyr dårlig kinovær, sier kinosjef Frank Bakkemo.

Populær bilfilm

I fjor var det filmer som «Batman v Superman», «Zootopia» og «Kung Fu Panda» som gikk best under påskefeiringen, men i år var det «Fast & the Furious 8», «Boss Baby» og «Skjønnheten og Udyret».

– Vi har hatt en liten utfordring i påsken med uvanlig mange filmer, som gjør at vi ikke kunne vist filmene så lenge som vi ønsket. Vi har nesten kunne hatt en ny premiere hver eneste dag siden starten av mars, sier Bakkemo om luksusproblemet til kinoen, som har gjort at enkelte filmer har hatt flere visninger enn andre.

Tomme saler

Men selv om enkelte filmer har gått for tomme saler er det «Fast & the Furious 8» som har stukket av med det meste av påsketrafikken siden premièren onsdag 12. april.

– Her har vi hatt 2.049 besøkende totalt. Vi ser også at «Skjønnheten og Udyret» fortsatt går bra, derfor er den fortsatt på plakaten.

Men til tross for en påske under pari kan Bakkemo og resten av de ansatte ved Aurora kino fokus glise bredt når de ser tilbake på 2017s første kvartal.

Her ser man nemlig at man har en økning på over 5.000 besøkende fra fjoråret, som Bakkemo beskriver som et godt år.

Publikumssuksess rundt hjørnet

– Fjoråret var veldig bra. Derfor er det svært gledelig at vi har hatt 73.833 besøkende i løpet av de tre første månedene. Vi har startet veldig godt, og vi håper det fortsetter, sier Bakkemo, som nevner at oppfølgeren til publikumssuksessen «Guardians of the Galaxy» har premiere allerede neste uke.

– Vi har fått signaler på at også denne kommer til å bli en suksess. Vi gleder oss, sier Bakkemo.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.